Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

ro

28 Oct, 2017 16:34 3850 Marime text
Rezultat deosebit înregistrat de echipa de rugby Tomitanii Constanța, astăzi, în etapa a cincea a Diviziei Naționale de seniori.
 
Pregătită de Cristian Cojocaru și Nicolae Radu Mocanu, tânăra echipă constănțeană, nou-promovată în al doilea eșalon valoric al rugby-ului românesc, a învins în deplasare liderul clasamentului, SCM Gloria Buzău, care câștigase toate cele patru partide susținute până acum.
 
Tomitanii, care au înregistrat a doua victorie consecutivă în campionat, s-au impus cu 14-8, după un eseu al lui Ștefan Ștefăroi, transformat de Răzvan Lolea, și un eseu de penalizare. Gazdele au punctat dintr-un eseu și o lovitură de pedeapsă. 

Un meci greu, jucat pe o vreme câinoasă și pe un teren foarte greu. Am dominat primele 10-15 minute, am stat numai în terenul adversarului, pe un joc tactic, cu piciorul. Au avut și ei câteva ocazii de a marca. Gazdele au deschis scorul, 3-0, și au mai avut o situație, după care noi am pus presiune mult mai mare, pe un joc cu piciorul, au greșit, am adus balonul în apropierea 22-lui și a venit acea grămadă, împingându-i până în but. Ni s-a acordat un eseu de penalizare, iar la pauză am intrat în avantaj cu 7-3.  După aceea, ambele echipe au avut aceeași strategie, tot jocul cu piciorul. Din cauza vremii, au apărut greșeli și de o parte, și de alta de mânuire a balonului. Băieții noștri au avut o inițiativă de atac, iar Ștefan Ștefăroi a așteptat, a interceptat balonul și s-a dus în eseu.  S-a făcut 14-3 pentru noi, iar scorul final, 14-8, s-a stabilit după un eseu al gazdelor, a povestit Cristian Cojocaru desfășurarea meciului de la Buzău. 

 
„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“, a postat pe Facebook Cristian Cojocaru, dezvăluind că victoria de azi îi este dedicată unuia dintre jucătorii Tomitanilor, Petre Neacșu, și tuturor susținătorilor echipei, mulți dintre ei venind și la meciul de la Buzău. 
Am obținut o victorie importantă, învingând echipa care câștigase toate cele patru partide susținute până acum în acest campionat. Petre Neacșu s-a accidentat la antrenamentul de alaltăieri, rupându-și tendonul achilian. Băiatul a fost operat și va reveni după opt – zece săptămâni. Petre e un tip care a venit cu sufletul alături de Constanța și numai ghinionul a făcut să se accidenteze, la un antrenament. Acest succes i-l dedicăm lui, dar și celor care ne sunt alături. În etapa viitoare, avem iar un meci complicat, în deplasare cu Știința Petroșani, dar suntem încrezători, a mai spus Cristian Cojocaru.  
 
Tot astăzi, în aceeași etapă, vicecampioana CS Năvodari a pierdut cu 8-13 disputa de pe terenul formației Știința Petroșani. Oaspeții au marcat dintr-un eseu și o lovitură de pedeapsă, iar petroșănenii au avut un eseu, o transformare și două lovituri de pedeapsă. 
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea Paraschivescu 28 Oct, 2017 18:39 Bravo. Bravo. Bravo. Acest rezultat vă obligă să câștigați campionatul DNS și să promovați în Superliga, de fapt obiectivele voastre. FELICITĂRI tuturor, jucători, sponsori, antrenori, managerul.
  • Mircea Paraschivescu 28 Oct, 2017 18:19 Bravo. Bravo. Bravo. O victorie mare care vă pune in postura de mari favoriți la calificarea în Superliga și la titlul de campioni DNS, de fapt obiectivele voastre. FELICITĂRI.