Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugbyştii de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa, vicecampioni în Divizia Naţională de Juniori Under-16 (galerie foto)

ro

09 Jun, 2019 15:49 3767 Marime text
Echipa de rugby LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa a jucat astăzi la Bucureşti pentru titlul de campioană a României la categoria de vârstă Under-16.
 
Pregătită de Nicolae Radu Mocanu şi Adrian Pllotschi, formaţia constănţeană s-a luptat pentru medaliile de aur cu CNAV / Dinamo, partida din finala mare jucându-se pe stadionul „Florea Dumitrache“, cel care a găzduit turneul final al Diviziei Naţionale de juniori U16 (în organizarea CS Dinamo).  
 
LPS a condus la pauză cu 3-0, dar a cedat la final cu 6-8, CNAV / Dinamo câştigând astfel titlul de campioană.      
 
Cele şase echipe participante la turneul final au fost împărţite în două grupe. LPS „Nicolae Rotaru“ a evoluat în grupa A, pe care a câştigat-o, după ce a triumfat în ambele meciuri: 43-0 cu CSS Bârlad şi 19-5 cu ACSOV Pantelimon.
 
Din cealaltă grupă, alături de CNAV Dinamo au mai jucat CSS Steaua şi CSS Gura Humorului.

A fost un meci strâns, de o calitate superioară vârstei , iar ambele echipe au jucat foarte bine. După părerea mea, noi am fost un pic nedreptățiți. În primul rând, prin faptul că la un astfel de meci, o finală, toți trei arbitrii au fost din București. Raportul loviturilor de pedeapsă a fost net în favoarea gazdelor, iar la o fază clară, la care trebuie dat eseu de penalizare pentru noi, nu ni s-a acordat. Meciul se putea termina oricând cu victoria noastră, dar și a celor din București. Faptul că au jucat la ei acasă, cu arbitri din capitală, cu toate presiunile puse pe acești copii tineri și-a spus până la urmă cuvântul și a influențat și rezultatul. Dar asta e, noi trebuie să învățăm, să fim mai buni, pentru viitor să ne pregătim mai bine și să reușim să trecem cu bine peste astfel de partide. Important e că în cele trei meciuri de la turneul final am primit doar 13 puncte: într-un meci niciunul, într-un meci cinci și în altul opt. Am avut o apărare foarte bună, iar eu unul sunt extrem de mulțumit de copii, a declarat Nicolae Radu Mocanu.    

În finala mare, pentru LPS au punctat Ionuț Alexandru Sava (drop-gol) și Marian Muntianu (lovitură de pedeapsă).

Pe parcursul sezonului, pentru echipa din Constanța au evoluat Cristian Bâlea, Marian Bodorin, Liviu Stoian, Iulian Mănăstireanu, Mihai Pântea, George Sandu, Aisun Hogea, Marius Nazâru, Alexandru Sava, Ionuț Alexandru Sava, Alin Luca, Alexandru Paraschiv, Răzvan Călin, Ștefan Țâmpu, Marian Muntianu, Vlad Corcheș, Vasile Ștefan Hegher, Silviu Albu, Costel Manolache, Alexandru Ghiță, Ionuț Ispilat, David Pătru, Dragoș Matei, Hristu Puiu, Alexandru Neagu, Denis Chirilov (lotul deplasat și la turneul final) și Radu Rădășanu, care, accidentat (fractură de peroneu), nu a fost apt de joc pentru ultimele trei partide ale sezonului.    

Pe locul trei s-a clasat CSA / CSS Steaua, care învins în finala mică ACSOV Pantelimon cu 21-7.

Poziţia a cincea i-a revenit echipei CSS Bârlad, care a dispus cu 28-0 de CSS Gura Humorului, ocupantă astfel a locului şase.  

Sursa foto: Facebook (Romanian Rugby Federation)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dobrogean 10 Jun, 2019 16:45 Felicitari antrenorilor si acestor copii minunati care iubesc rugbyul pentru titlul de vicecampioana.....Mai avem in Constanta la U18 o echipa care a iesit vicecampioana la finele lunii Mai in finala de la Barlad,echipa CS Cleopatra....si ei sunt copii Constantei si iubesc acest sport minunat,rugbyul!!!!!
  • O bunică 09 Jun, 2019 20:44 Păcat de sufletelor acestor copii că in tara asta nu este dreptate !