Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Rugbyştii Adrian Ion şi Kamil Sobota, de la Tomitanii Constanţa, în lotul României pentru meciul cu Belgia

ro

11 Mar, 2020 00:00 4209 Marime text

Echipa naţională de rugby a României susţine, sâmbătă, 14 martie, la Botoşani, ultima întâlnire din actuala stagiune a Rugby Europe International Championhip, contra selecţionatei Belgiei. Sraff-ul tehnic al selecţionatei tricolore a convocat pentru această întâlnire 33 de rugbyşti (17 jucători de înaintare şi 16 de treisferturi). Printre aceştia se află şi doi de la reprezentanta judeţului Constanţa în SuperLigă, eşalonul de elită al rugby-ului românesc: Adrian Ion şi Kamil Sobota (linia a III-a), care au făcut parte din lot şi la acţiunile anterioare.


Până acum, România a înregistrat următoarele rezultate: 13-41 cu Georgia (în deplasare), 11-22 cu Portugalia (în deplasare), 24-7 cu Spania (la Botoşani) şi 25-32 cu Rusia (în deplasare).
Pe lângă Adrian Ion şi Sobota, în lotul de 33 pentru disputa cu Belgia figurează şi sportivi originari din judeţul Constanţa, formaţi pe litoral, dar care joacă acum la echipe din alte judeţe: Dragoş Ser (linia a III-a, de la CSA Steaua Bucureşti) - născut la Costineşti şi Ionel Melinte (fundaş, de la Timişoara Saracens) - născut la Ghindăreşti. Nu în ultimul rând, Ovidiu Cojocaru (taloner, de la CSM Știinţa Baia Mare) şi Vlăduţ Popa (centru, de la Timişoara Saracens), chiar dacă ei nu sunt constănţeni, au făcut junioratul la Constanţa. Iar Tudor Boldor (mijlocaş la deschidere, CSA Steaua Bucureşti) a jucat şi la Tomitanii, timp de un an, pe când era junior, câştigând cu echipa de pe litoral titlul naţional la categoria de vârstă Under-18, în vreme ce Florin Vlaicu (centru, CSA Steaua) a evoluat în cariera sa şi la RCJ Farul Constanţa.


Echipa Under-18 a României efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire în Franţa, la Rouen, care se va încheia pe 14 martie. Din lotul tricolor, format din 32 de jucători (17 înaintaşi şi 15 jucători de treisferturi), trei dintre convocaţi (Vlăduţ Alin Burduja - linia a II-a, Răzvan George Secărea - mijlocaş la grămadă, Gabi Denis Toderaşcu - aripă) sunt de la Cleopatra Mamaia, iar unul (Marian Muntianu - mijlocaş la deschidere) e de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa.

UPDATE:
 
Meciul România - Belgia a fost amânat!

În contextul actual, conform restricțiilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID 19 si în urma consultărilor cu cele două federații, cea româna si cea belgiana, Rugby Europe a decis amânarea meciului pentru o dată ce va fi stabilită ulterior, este mesajul Federației Române de Rugby.


Sursa foto: Facebook (Kamil Sobota)


Citeşte şi:

Un rugbyst de la Tomitanii Constanţa va fi titular în meciul Portugalia - România, din Rugby Europe Championship

Pregătire pentru Campionatul European Rugbyşti de pe litoral convocaţi la lotul naţional Under-20 al României

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii