Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, noi meciuri de campionat. Deplasări la Cluj şi Galaţi

ro

15 May, 2021 00:00 3968 Marime text
  • Tomitanii Constanţa a pierdut ambele meciuri jucate până acum în SuperLigă, dar clubul se confruntă cu grave probleme financiare.
  • Echipa din Năvodari, vicecampioană în sezonul trecut, ocupă poziţia a cincea în DNS, cu nouă puncte, dar cu un meci în minus.
  • CS Năvodari are două victorii şi un eşec în cele trei partide disputate până acum în campionat.
 
Echipa de rugby Tomitanii, reprezentanta Constanţei în eşalonul de elită din România, SuperLiga, şi CS Năvodari, care evoluează în a doua divizie, Divizia Naţională de seniori, susţin în acest weekend noi meciuri de campionat.
 
Tomitanii joacă duminică, 16 mai, de la ora 11.30, în deplasare cu Universitatea Cluj, partida contând pentru etapa a patra. Cele două formaţii n-au acumulat niciun punct până acum şi ocupă ultimele două locuri în clasament. Formaţia de pe litoral a pierdut acasă cu CSA Steaua (6-46) şi în deplasare cu Dinamo (19-78), întâlnirea din prima etapă, pe terenul formaţiei SCM Timişoara, fiind amânată. Echipa constănţeană se confruntă însă cu grave probleme financiare, care au afectat clubul la toate nivelurile. Tomitanii s-au înscris în campionat pe ultima sută de metri, iar meciul cu SCM Timişoara a fost amânat pentru ca echipa constănţeană aibă timp să se organizeze.
 
Având în vedere situaţia financiară a grupării sportive, lotul de jucători suferă şi el, fiind alcătuit din tineri rugbyşti de pe plan local (de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi de la CS Cleopatra Mamaia, născuţi în 2002), un grup care a putut fi menţinut din vechiul lot, dar şi din rugbyşti reactivaţi, care evoluează pe bază de contracte de voluntariat. Pentru a întregi lotul s-a legitimat şi preşedintele clubului, Cristian Cojocaru (46 de ani). Meciul U Cluj - Tomitanii va putea fi urmărit în direct pe TVR Cluj și Rugby TV.
 
Un eşalon mai jos, în DNS, sâmbătă, 15 mai, în etapa a cincea, CS Năvodari evoluează în deplasare cu CSM Galaţi, de la ora 11.00. În deplasare, gazdele se află pe locul doi, cu 15 puncte, în timp ce echipa din Năvodari, vicecampioană în sezonul trecut, ocupă poziţia a cincea, cu nouă puncte, dar cu un meci în minus. În cele trei partide susţinute până acum, CS Năvodari a înregistrat rezultatele: 95-0 acasă cu CSU Alba Iulia, 8-16 în deplasare cu Ştiinţa Petroşani şi 27-21 acasă cu RC Bârlad.   
 
Imaginea (care e de la meciul Dinamo - Tomitanii) a fost preluată de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Rugby.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.    
 
Citeşte şi:

Rugby
Tomitanii Constanţa, înfrângere în meciul cu CSA Steaua Bucureşti


Rugby
CS Năvodari a învins CSU Alba Iulia cu 95-0

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii