Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Tomitanii Constanţa, eşec în deplasare cu U Cluj, după ce oaspeţii au condus la pauză

ro

16 May, 2021 13:39 3771 Marime text
  • Cele două formaţii sunt ultimele în clasament şi nu aveau nicio victorie înaintea disputei de sub Feleac.

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a susţinut astăzi meciul din etapa a patra a SuperLigii, întâlnind în deplasare Universitatea Cluj.

Cele două formaţii sunt ultimele în clasament şi nu aveau nicio victorie înaintea disputei de sub Feleac.

Tomitanii au condus la pauză, scor 10-7, însă în partea secundă gazdele au revenit şi s-au impus cu 45-27.
 
Echipa constănţeană se confruntă însă cu grave probleme financiare, care au afectat clubul la toate nivelurile. Tomitanii s-au înscris în campionat pe ultima sută de metri, iar meciul cu SCM Timişoara a fost amânat pentru ca echipa constănţeană aibă timp să se organizeze.
 
Având în vedere situaţia financiară a grupării sportive, lotul de jucători suferă şi el, fiind alcătuit din tineri rugbyşti de pe plan local (de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi de la CS Cleopatra Mamaia, născuţi în 2002), un grup care a putut fi menţinut din vechiul lot, dar şi din rugbyşti reactivaţi, care evoluează pe bază de contracte de voluntariat. Pentru a întregi lotul s-a legitimat şi preşedintele clubului, Cristian Cojocaru (46 de ani). Deplasarea la Cluj pentru meciul de astăzi s-a făcut ieri.

Am condus nu numai la pauză, ci până în minutul 60, cât ne-au ţinut puterile. Ne-a fost greu în ultimele 20 de minute, în condiţiile în care, din pricina lotului redus, nu am făcut decât trei schimbări, iar linia I joacă meci de meci 80 de minute. În această situaţie, e aproape imposibil să-i faci faţă până la final oricărui adversar, chiar şi celor de calibrul nostru. Însă, cât ne-au dus bateriile, am arătat că suntem peste U Cluj, a declarat Cristian Cojocaru.      

În ciuda faptului că a pierdut, echipa constănţeană au dat omului meciului de la Cluj, cel mai bun jucător al partidei fiind desemnat Tiqe Iliesa.   

Punctele Tomitanilor au fost aduse de Iliesa - două eseuri, Etonia Sauquru - un eseu, Costache - trei transformări, Burlacu - un dropgol şi Pocovnicu - o lovitură de pedeapsă.  

În etapa viitoare, Tomitanii se vor duela la Constanţa cu CSM Ştiinţa Baia Mare, campioana en-titre a României.

Pe lângă faptul că avem lotul subţire, la Cluj-Napoca ne-am ales şi cu doi accidentaţi, astfel că, împotriva echipei din Baia Mare, din pricina efectivului insuficient, voi intra şi eu pe teren, a mai spus Cristian Cojocaru.     


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.    

Sursa foto: Facebook (Rugby Romania)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii