Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Finala DNS, CS Năvodari - Știința Petroșani, se joacă într-o singură manșă

ro

14 Nov, 2020 00:00 2500 Marime text
  • CS Năvodari și Știința Petroșani s-au întâlnit și anul trecut în finala Diviziei Naționale de seniori. 
 
Echipa de rugby CS Năvodari, campioana en-titre a Diviziei Naționale de seniori, ar fi trebuit să susțină sâmbătă, 14 noiembrie, manșa tur a finalei campionatului, pe teren propriu cu Știința Petroșani.
 
Însă, după cum se arată pe pagina de Facebook ”Rugby Romania”, din cauza situației epidemiologice actuale, echipele CS Năvodari și Știința Petroșani au decis, de comun acord, să dispute finala Diviziei Naționale de Seniori, ediția 2019-2020, într-o singură manșă.

Potrivit sursei citate, meciul este programat pe data de 2  decembrie, pe teren neutru, conform înțelegerii dintre cele două cluburi.

În cazul în care nici atunci nu se întrunesc condițiile necesare disputării partidei, aceasta va fi reprogramată pentru primăvara anului 2021, ambele echipe dorind ca titlul de campioană să se decidă pe teren.

Atât CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase), cât și Știința Petroșani au acces în ultimul act după câte două victorii în semifinale: CS Năvodari - 14-7 în deplasare și 16-12 pe teren propriu cu CSM Galați, iar Știința - 22-3 la Petroșani și 32-27 la Bârlad cu RC Bârlad.
 

Reeditarea finalei din 2019

 
Întâlnirea de acum este o reeditare a finalei din sezonul trecut, când câștig de cauză a avut CS Năvodari. Pe 18 mai 2019, pe stadionul „Parcul Copilului” din București, formația dobrogeană a devenit campioană după o victorie cu 23-17 (13-0). Meciul a fost extrem de disputat, învingătoarea fiind stabilită la ultima fază, când CS Năvodari a marcat eseul victoriei, într-un moment în care Știința conducea cu 17-16. Protagonistă în DNS, CS Năvodari a cucerit în ultimii ani în competiție o medalie de aur, una de argint și două de bronz.    
 

Tomitanii pierd cu 0-5 meciul cu Dinamo. Cazuri de Covid-19!

  
Tot sâmbătă, echipa de SuperLigă Tomitanii Constanța ar fi trebuit să joace în Cupa României, în deplasare, de la ora 12.00, cu Dinamo București, în etapa a cincea a grupei B. Partida nu va mai avea loc, din pricina cazurilor de Covid-19 de la echipa constănțeană, care va pierde astfel meciul cu 0-5. În aceeași situație se află SCM Timișoara, care va ceda cu 0-5 în disputa de acasă cu U Cluj.  

”Cele două meciuri din Cupa României programate mâine, 14 noiembrie, Dinamo - Tomitanii și SCM Timișoara - U Cluj, nu se vor mai disputa. În urma testelor COVID efectuate de către jucători, Tomitanii și Timișoara se află în imposibilitatea de a disputa meciurile din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2. Astfel, adversarele celor două, Dinamo, respectiv U Cluj, câștigă meciul cu 5-0”, a fost mesajul postat ieri pe pagina de Facebook ”Rugby Romania”.

Tomitanii au cedat și în precedentele trei meciuri susținute până acum în competiție, toate jucate însă pe teren: 20-66 în deplasare și 3-36 acasă cu Steaua și 14-34 acasă cu Dinamo. 
 
Sursa foto: CS Năvodari
 
Citește și:

Rugbyștii de la CS Năvodari s-au calificat în finala Diviziei Naționale de seniori. Își vor apăra titlul

Rugbyștii de la CS Năvodari, victorie în primul meci cu CSM Galați din semifinale

Rugby Steaua București a câștigat meciul cu Tomitanii de la Constanța

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, clasare onorabilă în SuperLigă „Vrem ca, de la an la an, să facem câte un pas înainte“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii