Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, victorie dramatică cu Ungaria! Cristina Neagu, salvatoare din nou. Tricolorele s-au calificat în faza grupelor principale

ro

06 Dec, 2019 13:43 2443 Marime text
Echipa națională feminină de handbal a României a reușit astăzi să depășească seria de la Campionatul Mondial din Japonia și să se califice în faza grupelor principale.

În ultimul meci din serie, România a întâlnit în meciul decisiv Ungaria. Tricolorele aveau neapărat nevoie de victorie, formația maghiară intra în grupele principale și cu un egal.  

La capătul unui meci de mare tensiune, România a învins la diferență de un gol, 28-27, și a pătruns în primele 12 echipe din lume.

Succesul a fost unul dramatic, adus de o aruncare de la 7 m a Cristinei Neagu, la ultima fază a partidei!

România a recuperat extraordinar în repriza a doua, după ce Ungaria a condus cu 16-10 la pauză, iar apoi a avut 18-12.

Pentru România au marcat Cristina Neagu - 10 goluri (9 de la 7 m), Ana Iuganu - 6, Sonia Seraficeanu - 5, Gabriela Perianu - 2, Crina Pintea - 2, Lorena Ostase - 2 și Ioana Laura Pristaviță - 1.   

Pe pagina de Facebook a Federației Române de Handbal a fost postată o imagine cu bucuria românească de după meci, alături de mesajul:

O poză cât 1.000 de cuvinte. O partidă trăită la intensitate maximă de milioane de români. Vă mulțumim! Hai, România!


Adversarele României din faza secundă sunt Rusia, Suedia și Japonia. 

Tricolorele intră în Main Round cu zero puncte (ca și Japonia) și vor susține cele trei meciuri duminică, 8 decembrie, de la ora 8.00 (cu Rusia), marți, 10 decembrie, de la ora 13.30 (cu Suedia), și miercuri, 11 decembrie, de la ora 11.00 (cu Japonia).    

În grupa României, se pleacă astfel: 1. Spania - 4p, 2. Muntenegru - 2p, 3. Rusia - 2p, 4. Suedia - 2p, 5. România - 0p, 6. Japonia - 0p. Primele două clasate la final obțin calificarea în semifinale.  

Sursa foto: 1 - captură Digi Sport, 2 - Facebook (Federația Română de Handbal)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii