Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Romania pastreaza sanse de calificare

ro

10 Jun, 2008 00:00 815 Marime text
1213019051.jpg

Laurentiu Toma: "Ne-am luptat cat am putut si am demonstrat ca meritam sa ne calificam la Campionatul Mondial. Daca am fi fost un pic mai atenti, rezultatul ar fi fost altul"

Echipa nationala de handbal a Romaniei a pierdut cu scorul de 31-27 (17-13) in fata Muntenegrului, meciul disputat la Bijelo Polje, contand pentru prima mansa a barajului de calificare la Campionatul Mondial care se va desfasura anul viitor in Croatia. Romania putea obtine un rezultat mult mai strans in ultimele minute ale meciului cu nationala Muntenegrului, mai ales ca a evoluat in superioritate numerica in ultimul minut. Sandu Iacob si Marius Stavrositu au irosit, insa, sansa de a obtine un rezultat mai bun decat acest 31-27 din finalul jocului. Prima repriza a fost echilibrata, ambele echipe alternand la conducere. Romania conducea cu 11-10 cu zece minute inainte de finalul primei parti, dar mecanismul echipei noastre gandit de antrenorul Aihan Omer s-a dereglat si muntenegrenii au intors scorul si s-au distantat la 14-11 in numai 4 minute. Finalul primei reprize apartine tot gazdelor care pleaca la vestiare cu un avantaj linistitor de patru goluri, scor 17-13, pe fondul unui joc al romanilor previzibil in atac si cu o aparare depasita prea usor in multe momente. Repriza secunda incepe mai bine pentru handbalistii romani, care de la scorul de 13-18 din debutul reprizei a doua, se apropie la un singur gol in minutul 40, scor 18-19. Muntenegrenii refac diferenta de patru goluri in minutul 48 (25-21) si reusesc sa pastreze pana la finalul celor 60 de minute acest avantaj. La final, Muntenegru se impune in fata Romaniei cu scorul de 31-27, echipa noastra pastrand inca sanse la calificarea pentru Mondialele de anul viitor. Golurile echipei Romaniei au fost marcate de Valetin Ghionea, Laurentiu Toma si Sandu Iacob cu cate 5 reusite, Adrian Petrea (4), Alin Sania (3), Eremia Paraianu (2), George Buricea (2), Marius Stavrositu (1).

"Patru goluri sunt periculoase"

Unul dintre cei mai buni jucatori ai Romaniei la acest meci, alaturi de Ionut Stanescu, Laurentiu Toma a afirmat ca lipsa de concentrare in momentele cheie ale partidei a decis rezultatul final. "Ne-am luptat cat am putut si am demonstrat ca meritam sa ne calificam la Campionatul Mondial. Daca am fi fost un pic mai atenti, rezultatul ar fi fost altul", a declarat dupa meci extrema dreapta de la HCM Constanta si nationala Romaniei. "As fi vrut un rezultat mai strans. Patru goluri sunt periculoase. O sa facem totul sa castigam la Oradea la o diferenta cat mai mare de goluri", a declarat tehnicianul Aihan Omer. Romania joaca returul acestui baraj, sambata, 14 iunie, la Oradea (ora 11.00) si va avea nevoie de o victorie la cel putin cinci goluri pentru a se califica din nou la un turneu final de CM, la o distanta de 14 ani de la ultima participare in 1995.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii