Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, cu patru rugbyşti de la Tomitanii Constanţa în lot, în finală la Europene

ro

30 Oct, 2015 00:00 1633 Marime text
Echipa naţională de rugby a României s-a calificat în finala Campionatului European Under-19, care se desfăşoară în Portugalia! În meciul pentru titlu, sâmbătă, 31 octombie, de la ora 19.00, tricolorii vor întâlni Spania, luptând cu ibericii atât pentru coroana continentală, cât şi pentru accederea la Campionatul Mondial Under-20, de la anul.
 

În semifinală, România a învins Portugalia, cu scorul de 15-12 (8-9), „stejăreii“ impunându-se dramatic, în ultimele minute. Din lotul tricolor fac parte patru jucători de la Tomitanii Constanţa (Adrian Negoiţă, Claudiu Trandafir, Cristian Strătilă şi Mădălin Mihalache), dar şi alţi patru rugbyşti care au jucat până acum câteva luni la Cleopatra Mamaia - Ionel Melinte (în prezent la CSA Steaua), Andrei IureaOvidiu Cojocaru (CSM Baia Mare) şi Vlăduţ Popa (Timişoara Saracens) -, Melinte fiind constănţean (originar din Ghindăreşti). Totodată, în corpul tehnic al reprezentativei Under-19 se regăseşte şi Cristian Cojocaru, antrenor la Tomitanii Constanţa.
 
Punctele victoriei cu Portugalia le-au aparţinut lui Lucaci (Steaua) - eseu, Motoc (Racing 92) - eseu şi Melinte - o transformare şi o lovitură de pedeapsă. În cealaltă semifinală, Spania a învins Rusia cu 30-7. În primul meci susţinut la Europene, România a trecut la scor de Polonia cu 87-0 (40-0).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii