Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a învins Ungaria la Euro. Alexandru Măţan, fost la FC Viitorul, a marcat un gol

ro

27 Mar, 2021 21:17 3592 Marime text
 
 
  • După două meciuri la Euro, România are patru puncte în clasament.  

Echipa naţională de fotbal tineret a României a susţinut în această seară, la Budapesta, al doilea meci de la turneul final al Campionatului European din Ungaria şi Slovenia.

Tricolorii pregătiţi de Adrian Mutu au întâlnit Ungaria, iar, la fel ca în prima partidă de la Euro, 1-1 contra selecţionatei Ţărilor de Jos (Olanda), toţi cei trei jucători de la FC Viitorul convocaţi, Radu Boboc (fundaş stânga), Andrei Ciobanu (mijlocaş) şi George Ganea (atacant), au fost titulari.

De asemenea, din primul minut a jucat şi Alexandru Măţan (extremă stânga), transferat de curând de la FC Viitorul la o echipă din SUA.

România s-a impus cu 2-1 (0-0) şi este mai aproape de ieşirea din grupă.

Golurile au fost marcate de Mățan (69 - cu un şut foarte frumos), Pașcanu (87 - în urma unui corner executat de Măţan), respectiv Csonka (56).

Ungaria a deschis scorul în inferioritate numerică, după ce Szoke primise al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu în minutul 42.

Golul gazdelor a fost precedat însă de un fault al maghiarilor, rămas nesancţionat.

De asemenea, arbitrul a defavorizat România şi în minutul 50, la 0-0, când nu le-a acordat tricolorilor un penalty clar.     
   
Contra Ungariei, Adrian Mutu a jucat cu: A. Vlad - Haruț, Al. Pașcanu, D. Ciobotariu, R. Boboc - A. Ciobanu, M. Marin (cpt.), Olaru - Moruțan (61 Ad. Petre), G. Ganea (86 O. Popescu), Mățan (87 Itu).

Înaintea celui de-al doilea meci din etapa a doua, Germania - Ţările de Jos, clasamentul în grupa A este: 1. România - 4p, 2. Germania - 3p, 3. Ţările de Jos - 1p, 4. Ungaria - 0p.   

România susţine următorul meci la Euro marţi, 30 martie, de la ora 19.00, cu Germania.

Sursa foto: Federaţia Română de Fotbal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii