Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rio 2016 Medalie! Horia Tecău şi Florin Mergea au rescris istoria tenisului românesc

ro

13 Aug, 2016 00:00 11701 Marime text
Jucătorul constănţean de tenis Horia Tecău şi Florin Mergea au rescris istoria tenisului românesc, urcând pe podium la Jocurile Olimpice de la Rio! Este prima medalie olimpică a tenisului românesc!
 
Cei doi şi-au asigurat o medalie (cel puţin de argint) prin calificarea în finala probei de dublu masculin, în urma victoriei cu 6-3, 7-5 pe care au obţinut-o în faţa cuplului american Steve Johnson / Jack Sock. Aseară târziu, Tecău şi Mergea au luptat pentru aur, duelându-se în ultimul act cu spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez, care au avansat în finală graţie succesului din partida cu perechea canadiană formată din Daniel Nestor şi Vasek Pospisil, scor 7-6, 7-6. Partida din finală le-a revenit greu, în trei seturi (6-2, 3-6, 6-4), spaniolilor, tricolorii devenind astfel vicecampioni olimpici. Meciul a durat aproape două ore şi jumătate, iar Tecău şi Mergeau au luptat remarcabil.

Meci şi la dublu mixt

Medalia de argint pe care şi-au asigurat-o Tecău şi Mergea înainte de meciul din finală a fost a doua obţinută de delegaţia României la Rio, după aurul echipei feminine de scrimă. Ulterior, a urcat pe podium şi halterofilul Gabriel Sâncrăian, care, cu un total de 390 de kilograme, a obţinut bronzul la categoria 85 de kilograme. Tot azi noapte, Horia a jucat şi la dublu mixt, unde a intrat în concurs alături de Irina Begu, iar cei doi au susţinut partida din sferturi. În optimi, reprezentanţii României au dispus cu 4-6, 7-6, 10-8 de cuplul polonez Agnieszka Radwanska / Lukasz Kubot, iar în sferturi s-au duelat cu perechea din Cehia Lucie Hradecka / Radek Stepanek, care s-a impus cu 6-4, 7-5.

„Am venit aici cu gândul la aur”

„Condițiile (n.r. în semifinală) au fost mai dificile decât la ultimul meci. A bătut mult vântul, tocmai asta vorbeam. E un plus de încredere pentru noi pentru că am servit bine în aceste condiții, mai bine decât au făcut-o americanii. Cu brazilienii am jucat în condiții perfecte, fără vânt. Mâine (n.r. ieri) vom avea un teren mai protejat, chiar dacă bate vântul, dar după meciurile pe care le-am făcut în această săptămână avem încredere că putem merge până la capăt. Noi am venit aici cu gândul la aur, știam că putem acest lucru, că avem această șansă. În semifinală, a fost un meci pentru medalie, dar ca să câștigăm știm bine ce avem de făcut. Să ne concentrăm la fiecare punct, să ne calmăm, să vorbim, să ne motivăm. Ne cunoaștem foarte bine și în momentele acelea importante asta ne ajută pe noi. Reușim să trecem peste ele. Ne bucurăm că pentru delegație am luat o medalie. O vrem pe cea de aur. Acum avem de jucat dublu mixt, trebuie să ne recuperăm foarte bine pentru meciul de mâine (n .r. ieri), ca să fim în cea mai bună formă”, a declarat, după meciul din semifinale, Horia Tecău, citat de site-ul oficial al clubului la care e legitimat, Dinamo Bucureşti.

România, aproape de un rezultat mare la tenis de masă

Ieri, a avut meci, la tenis de masă, constănţeanca Eliza Samara, care a întâlnit cu echipa României, în turul întâi (optimi de finală), selecţionata Coreei de Sud, o formaţie alcătuită din jucătoare mai bine clasate în ierarhia mondială decât tricolorele. Disputa a fost însă una de foc şi s-a întins pe durata a trei ore şi zece minute, România (care e pregătită de constănţeanul Viorel Filimon) fiind aproape de un rezultat mare! Coreea s-a impus greu, cu 3-2, fiind nevoie de meciul decisiv, stabilit şi el tot la 3-2.

Eliza a egalat

Lider al echipei României, Eliza Samara a susţinut două partide, prima (pe care a pierdut-o) şi a patra (pe care a câştigat-o, egalând la doi în scorul general). Rezultatele au fost: Eliza Samara - Jihee Jeon 0-3 (6-11, 7-11, 7-11), Daniela Dodean Monteiro - Hyowon Suh 3-0 (11-6, 11-9, 11-9), Daniela Dodean Monteiro / Bernadette Szocs - Haeun Yang / Jihee Jeon 1-3 (10-12, 11-9, 11-13, 8-11), Elizabeta Samara - Haeun Yang 3-1 (11-8, 7-11, 12-10, 11-9), Bernadette Szocs - Hyowon Suh 2-3 (13-11, 12-14, 10-12, 11-9, 7-11).

Sursa foto: cosr.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii