Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revanşa din semifinale Rugbyştii de la CS Năvodari vor medalia de bronz în Divizia Naţională (galerie foto)

ro

27 Aug, 2014 00:00 2521 Marime text
La un an şi jumătate de la promovarea în eşalonul secund al rugby-ului românesc, sportivii din Năvodari luptă să urce pe podiumul competiţiei, în urma unui campionat foarte bun până acum
 

Cu o etapă înainte de finele sezonului regulat al Diviziei Naţionale, CS Năvodari este calificată în semifinale şi se menţine în cursa pentru ocuparea locului 3 în clasament. Ocuparea acestei poziţii îi va da dreptul să joace apoi, în penultimul act, cu formaţia de pe treapta a doua a podiumului, pe terenul acesteia. În semifinale, CS Năvodari vrea să-şi ia revanşa pentru două înfrângeri la limită.
 
După 11 meciuri disputate, CS Năvodari se află pe locul 3 în clasament, cu 34 de puncte, dintre care şase bonus. Jucătorii pregătiţi de Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase au câştigat şapte meciuri şi au pierdut patru, punctajul fiind 329-169. Năvodărenii sunt devansaţi pe podium de liderul RC Bârlad (41p) şi de Poli Iaşi (37p).
Dobrogenii au pornit mai greu în competiţie, cu două înfrângeri (21-33 în deplasare cu Ştiinţa Petroşani, 15-17 acasă cu RC Bârlad), dar apoi trei victorii la rând (11-10 în deplasare cu Bucovina Suceava, 80-8 acasă cu CSUAV Arad şi 21-10 afară cu RCM Galaţi) au urcat echipa în clasament. A urmat un calup de două înfrângeri şi un succes intercalat între ele (18-28 acasă cu Poli Iaşi, 26-20 acasă cu Ştiinţa Petroşani, 11-16 în deplasare cu RC Bârlad), care au precedat alte trei victorii (35-0 acasă cu Bucovina Suceava, 27-17 în deplasare cu CSUAV Arad şi 64-10 acasă cu RCM Galaţi).
Revelaţie a întrecerii, CS Năvodari este, la acest moment, „bronzul“ Diviziei Naţionale, poziţie pe care vrea să şi-o menţină şi la finalul campionatului. Acesta este obiectivul sfârşitului de sezon, năvodărenii crescând progresiv aspiraţiile pe durata întrecerii, în urma unui parcurs peste aşteptări.

CS Năvodari a pierdut la limită cu RC Bârlad

„Secretul acestor evoluţii bune stă în muncă. E simplu. Băieţii au muncit mai mult, iar rezultatele, logic, s-au îmbunătăţit. Obiectivul iniţial era salvarea de la retrogradare, dar apoi ne-am propus să prindem semifinalele (primele patru locuri), pentru ca acum să ţintim medalia de bronz. Depinde foarte mult ce vom face sâmbătă, în fieful echipei de pe locul 2, Poli Iaşi. Dacă vom încheia sezonul regulat pe 3, mai mult ca sigur că vom întâlni în semifinale RC Bârlad, care probabil că va termina pe 2. Ar fi un bun prilej de revanşă pentru noi, după ce am pierdut ambele meciuri directe din sezonul regulat, dar la diferenţe mici şi neavând la niciuna dintre cele două întâlniri lotul întreg“, a declarat Cornel Suciu.

Năvodărenii s-au întărit cu sportivi de la LPS

Într-adevăr, subţirimea lotului e un punct vulnerabil al lui CS Năvodari, de aceea evoluţiile din acest sezon sunt cu atât mai meritorii. Atunci când au intervenit accidentări, s-a cunoscut pe teren. Echipa şi-a mai întărit totuşi pachetul de înaintare cu doi pilieri tineri, de la echipa până în 19 ani a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, Barbu şi Toader. În perspectiva semifinalelor, CS Năvodari speră să mai aducă doi - trei puşti de la LPS, pentru a-şi fortifica banca de rezerve. În acest moment, din lot fac parte: Popescu, Comănici, Apetroae, Barbu, Toader, Burlacu, Strutinsky, Ogea, Bejan (căpitanul echipei), Croitoru, Croitoriu, Trandafir, Zainea, Pârvu, Perju, Ciubotariu, Ionuţ şi Daniel Prodan (gemeni), Alexandru Prodan, Iorga, Muşat, Mălăin, Crăciunescu şi Tinca.

Tinca s-a accidentat grav

Ultimul însă nu a jucat deloc în acest sezon, după ce s-a accidentat grav (dublă fractură maleolară), înainte de startul competiţiei. A fost operat, iar acum urmează programul de recuperare. Alţi doi rugbyşti, Croitoriu şi Perju, se confruntă cu probleme de sănătate. „Încercăm să-l recuperăm, sâmbătă, pe Perju. Croitoriu probabil că va putea juca în semifinale, care sunt programate pe 13 septembrie. El este apt 70%, îşi doreşte să evolueze mai devreme, dar nu vrem să riscăm agravarea problemei“, a mai spus Cornel Suciu. În acest campionat, pe banca tehnică a venit un al treilea antrenor, Virgil Năstase. „Avându-l şi pe Virgil alături, ne-am organizat mai bine şi ne-am împărţit cum trebuie sarcinile tehnice“, a punctat Suciu.

„La Mulţi Ani, Nicolae Matei!“

La reuşita acestui sezon (locul 3 în acest moment în Divizia Naţională, locul 5 la Campionatul Naţional de rugby în 7, medalie de bronz la turneul internaţional de la Belgrad la rugby în 7) au contribuit şi autorităţile locale - Primăria (primar, Nicolae Matei) şi Consiliul Local Năvodari -, dar şi alţi parteneri. De altfel, rugbyştii i-au dedicat primarului Nicolae Matei succesul cu 35-0 din meciul cu Bucovina Suceava, cu ocazia zilei de naştere a edilului-şef. La acea partidă, sportivii de la CS Năvodari au intrat pe teren purtând un banner cu mesajul „La Mulţi Ani, Nicolae Matei!“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii