Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Respect etern, nea Mitică!” Astăzi, s-au împlinit doi ani de când Dumitru Antonescu, legenda FC Farul, s-a stins din viaţă

ro

25 Apr, 2018 13:02 2952 Marime text
Astăzi, s-au împlinit doi ani de când Dumitru Antonescu, legenda FC Farul, s-a stins din viaţă, la vârsta de 71 de ani, îndoliind fotbalul constănţean şi românesc.

Dumitru Antonescu a jucat cele mai multe meciuri, 400, pentru echipa constănţeană în prima ligă.

Fost internaţional, Dumitru Antonescu a pierdut bătălia cu o boală incurabilă, murind la un spital din Bucureşti, unde era internat după ce suferise mai multe operaţii.

Pentru Farul a evoluat între 1967 şi 1983, timp de 17 campionate (14 de A şi 3 de B). A făcut parte din generaţii de aur ale grupării constănţene, ocupând de două ori locul patru în Divizia A (în sezoanele 1966/1967 şi 1973/1974). Ultima dată, a activat în corpul tehnic al Şcolii de Fotbal Performer Constanţa.

A fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai generaţiei sale, iar în anul 1973 s-a clasat pe locul 4 în topul fotbaliştilor români, după Ion Dumitru, Cornel Dinu şi Nicolae Dobrin. A jucat 17 campionate consecutive la Farul, 14 în Divizia A. Caracterul său deosebit şi spiritul de luptător l-au impus ca şi căpitan al echipei. Este jucătorul cu cele mai multe prezenţe pe prima scenă fotbalistică a ţării din toată istoria fotbalului constănţean. Rămânem cu un regret enorm, pentru că s-a stins înainte ca dânsul şi FC Farul să se fi reconciliat. Dumitru Antonescu merita mai mult pentru că şi-a dedicat întreaga viaţă acestui club. Pe data de 18 mai 2016, la penultimul meci pe teren propriu din istoria FC Farul, galeria faristă i-a dedicat o coregrafie care a avut ca mesaj unul dintre citatele sale: «La mine, când spui Farul, spui o viaţă de om!». Şi aşa a fost! Respect etern, nea Mitică! Ne dorim ca într-o bună zi stadionul din Strada Primăverii nr. 2 să vă poarte numele. Împreună ducem mai departe spiritul farist!, a fost mesajul SSC Farul la un an de la moartea lui Dumitru Antonescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii