Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţi ai CS Farul, în top Federaţia Română de Gimnastică a întocmit clasamentele celor mai buni sportivi din 2018

ro

21 Dec, 2018 14:11 2098 Marime text
Federaţia Română de Gimnastică a întocmit clasamentele celor mai buni sportivi şi sportive pe 2018, la cele trei ramuri: gimnastică artistică feminină, gimnastică artistică masculină și gimnastică aerobică.

În două dintre ierarhii, au fost incluşi şi reprezentanţi ai CS Farul Constanţa.

Astfel, la gimnastică artistică feminină, pe locul doi s-a clasat Ioana Stănciulescu (campioană europeană de junioare la sol), pe trei este Silviana Sfiringu, iar pe locul şapte s-a situat Maria Holbură.

Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lot de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Actualmente, la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu sunt antrenate de un colectiv tehnic coordonat de constănțeanul Nicolae Forminte și din care face parte și Florin Uzum, și el din Constanța. 

Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare de la Deva, după care a fost promovată la lotul de senioare al României, pregătindu-se la Izvorani, iar apoi la „Lia Manoliu“. 

Clasamentul complet: 1. Denisa Golgotă, 2. Ioana Stănciulescu, 3. Antonia Duţu, Silviana Sfiringu, 5. Ana Maria Puiu, 6. Daniela Trică, 7. Maria Holbură, 8. Carmen Ghiciuc, 9. Nica Ivănuş, 10. Ioana Crişan.

La Constanţa nu este secţie de gimnastică artistică masculină, în vreme ce la gimnastică aerobică CS Farul are în top pe: Andreea Bogati - 1, Dacian Barna - 2, Marian Broţei - 4 şi Cristina Nedelcu - 9-10 (antrenoare, Marcela Fumea şi Mariana Mezei). Andreea Bogari şi-a păstrat locul întâi din 2017, în acest an gimnasta cucerind două medalii de argint și una de bronz la Campionatul Mondiale din Portugalia,   

Clasament complet: 1. Andreea Bogati, 2. Dacian Barna, 3. Mihai Popa, 4. Marian Broţei, 5. Gabriel Bocşer, 6. Sandra Dincă, 7. Steliana Stoenescu, 8. Flavia Sentea, 9-10. Andreea Darie, Denisa Ganea, Cristina Nedelcu şi Isabela Dumitraşcu.   
 
Sursa foto: Facebook (Andreea Bogati)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii