Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Regele“, supărat după înfrângerea cu Gaz Metan Mediaş Gică Hagi anunţă curăţenie în vestiarul FC Viitorul

ro

09 Aug, 2016 00:00 2220 Marime text


FC Viitorul a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în Liga 1, 1-2 în deplasare cu Gaz Metan Mediaş, şi, după trei etape scurse din campionat, rămâne cu trei puncte, obţinute în urma victoriei din prima rundă cu FC Voluntari.
 
Gazdele au deschis scorul în minutul 17, atunci când Al. Munteanu a primit în careul constănţean şi a înscris pe lângă Buzbuchi. Şase minute mai târziu, în urma pasei ideale a lui Purece, Chiţu a avut ocazia egalării, însă, rămas singur cu portarul Pleşca, a tras în el! Nici Tănase nu a fost mai inspirat, în minutul 25. Atacantul oaspeţilor a găsit un culoar şi s-a avântat frontal spre poarta adversă, dar şi-a preluat mingea prea lung, iar goal-keeper-ul gazdelor a ieşit şi a reţinut. În minutul 37, Llullaku a scăpat şi el spre poarta constănţeană, dar a trimis alături din marginea careului.

Şuturi de la distanţă pe final

În ultimele cinci minute ale primei reprize, ambele formaţii s-au aflat din nou aproape de gol. Întâi a ratat Chiţu, în minutul 40, la capătul unei acţiuni prelungite de atac a constănţenilor. Aflat în careu, jucătorul Viitorului nu a reuşit să preia pe lângă Pleşca, iar gazdele au îndepărtat pericolul. Peste două minute, portarul lui Gaz Metan a fost pus la grea încercare de şutul în forţă al lui Nedelcu de la 30 de metri. Repriza s-a încheiat cu o intervenţie spectaculoasă, în celălalt careu, a lui Buzbuchi, la şutul lui Radu Zaharia de la 25 de metri. 

Eroarea care a dărâmat totul

După pauză, Viitorul a forţat egalarea, iar în minutul 58, Chiţu a scos o minge în centrul careului pentru Iancu, însă Buzean a trimis din alunecare în corner, opunându-se golului. În cele din urmă, oaspeţii au reuşit să puncteze, în minutul 73, prin Ţâru, care a înscris cu capul din 6 metri, în urma centrării lui Benzar.
 
Descumpăniţi, sibienii s-au clătinat din nou, în minutul 77, când Chiţu a pătruns în careu, dar a tras alături. Viitorul era aproape de un egal, însă o eroare a lui Carp a dărâmat, în minutul 85, tot ce construiseră până atunci constănţenii. Stoperul venit de la Steaua a greşit o pasă în defensivă, iar Lullaku a scăpat singur spre poartă şi a înscris pe lângă Buzbuchi. În primul minut de prelungiri, arbitrul Radu Petrescu le-a refuzat un penalty clar oaspeţilor, după ce Romeo a oprit mingea cu mâna în propriul careu, la un dribling al lui Tănase!   

Ce echipe au jucat

Au evoluat echipele: Gaz Metan Mediaş (antrenor, Cristi Pustai): Pleșca - Crețu (77 C. Petre), Trtovac, Susnjar, Buzean - R. Zaharia, I. Cristea - Al. Munteanu, Eric (71 Romeo), Llullaku - Axente (74 Buziuc); FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Țâru, Nedelcu, Carp - Benzar, R. Marin, Brandan (46 Iancu), Dumitrescu (63 Nimely) - Purece (71 Lopez), Chițu, Tănase.

„Incredibil şi greu de înţeles”

„I-am avertizat pe jucători că vom întâlnim o formaţie puternică, experimentată, redutabilă pe teren propriu, cu fotbalişti care joacă de mult timp împreună. Le-am spus că, dacă nu vom avea răbdare şi nu va circula bine mingea, nereuşind să desfacem astfel sistemul defensiv al adversarilor, vom avea probleme. În prima repriză, am fost lenţi, previzibili. Băieţii au fost moi şi nu s-au mişcat. În partea secundă, lucrurile au fost mai bune. Mai multă dinamică, ne-am creat ocazii şi au venit anumite faze de gol. În final, am pierdut însă. Ăsta e fotbalul când îţi pierzi capul şi nu mai ai orientare în teren. În afară de greşeala de la gol, au mai fost vreo patru pase prin centru. Incredibil şi greu de înţeles. Când faci cadouri în asemenea hal, e păcat de munca celorlalţi, una importantă. Aveam şansa noastră, dar mergem înainte“, a declarat Gică Hagi.

Doru Dumitrescu a debutat în Liga 1

Titular la FC Viitorul, Doru Dumitrescu (18 ani) a debutat cu această ocazie în Liga 1, iar momentul a fost subliniat pe site-ul Academiei Hagi. „FC Viitorul nu abdică nicio clipă de la principiul de a-i promova la echipa mare pe cei mai talentați dintre juniorii Academiei. Duminică, a venit rândul lui Doru Dumitrescu de a-și face «botezul» pe prima scenă fotbalistică a țării. În vârstă de 18 ani, Doru Dumitrescu a fost introdus pe teren de managerul tehnic Gheorghe Hagi, încă din primul minut al confruntării cu Gaz Metan Mediaș. Dumitrescu a evoluat până în minutul 63, când a fost înlocuit de Alex Nimely, și a avut o evoluție foarte bună. Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și clubul FC Viitorul îl felicită pentru debutul în Liga 1 pe Doru Dumitrescu și îi urează mult succes în frumoasa carieră care i se întrevede la orizont!“, se arată pe site-ul AH.

„Nu e în regulă“

„Regele“ s-a arătat nemulţumit că mai mulţi jucători de la FC Viitorul sunt mai mult cu gândul la plecare, şi mai puţin la fotbal. „Trebuie să curăţăm multe lucruri în vestiar. Vom vedea ce vom face, pentru că nu e în regulă. Sunt mulţi jucători care se gândesc doar să plece. Le dăm drumul şi vedem cum vom continua“, a spus Hagi. Acesta s-a referit şi la faza din prelungiri, în care constănţenii au cerut vehement penalty. „Nu comentez, dar a fost o fază destul de clară pentru mine din toate punctele de vedere. În plus, am avut asemenea probleme şi în prima etapă, iar apoi şi cu Steaua. Dar asta e, noi trebuie să ne preocupăm de lucrurile noastre“, a mai spus Hagi.

Florin Tănase, transferat la Steaua!

Începând de ieri, Florin Tănase (unul dintre jucătorii care îşi dorea mult un transfer) a devenit jucătorul formației FC Steaua Bucureşti. FC Viitorul şi vicecampioana României au ajuns la un acord, iar tânărul atacant a devenit definitiv jucătorul bucureştenilor. „Tănase a părăsit astăzi la prânz (n.r. ieri) cantonamentul Viitorului şi a plecat în capitală pentru a semna contractul cu Steaua. Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi clubul FC Viitorul îi mulțumesc lui Florin Tănase pentru tot ce a făcut pentru clubul constănțean şi îi urează mult succes la noua sa echipă”, se arată pe academiahagi.tv.

Miercuri, joacă la Timişoara

În etapa viitoare a Ligii 1, FC Viitorul va întâlni ASA Tg. Mureş, la Ovidiu, duminică, 14 august, de la ora 21.00. După partida de la Mediaș, delegația Viitorului s-a deplasat la Sibiu. Constănțenii s-au antrenat ieri-dimineață la Cisnădie, iar în cursul după-amiezii au plecat spre Timișoara. Miercuri, de la ora 19.00, FC Viitorul va evolua împotriva gazdelor de la ACS Poli Timișoara, în optimile de finală ale Cupei Ligii Adeplast.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii