Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Record stabilit la Constanţa „Omul de fier“ Alex Arginteanu a împins o locomotivă de 120 de tone! (video+galerie foto)

ro

11 Feb, 2015 00:00 8051 Marime text
Adevărată forţă a naturii, la 1,93 m înălţime şi 140 de kilograme greutate corporală, constănţeanul Alex Arginteanu continuă lupta cu limitele umane, reuşind să doboare noi recorduri. Dăruit de natură cu o forţă colosală, tânărul de 29 de ani a dovedit şi o „dihanie“ de locomotivă, iar în viitor nu a renunţat la gândul de a-şi măsura puterile cu un avion „Hercules“

Născut la Bucureşti, dar stabilit la Constanţa, în urmă cu 12 ani, Alex Arginteanu s-a consacrat în competiţiile de tip „Strongman“, fiind unul dintre cei mai puternici români. În adolescenţă, a mai practicat baschet şi rugby, iar apoi s-a dedicat sălii de forţă. Multiplu campion „Strongman“, Alex a stabilit numeroase recorduri, trecând şi peste accidentări pentru a concura. Ultima sa „victimă“ a fost o locomotivă de 120 de tone.

După ce, acum doi ani, a împins o locomotivă de 70 de tone, Alex şi-a doborât de curând acest record, împingând o locomotivă de 120 de tone! Evenimentul a avut loc pe o cale ferată din portul Constanţa, unde „Hercule“ a arătat forţă fizică şi mentală extraordinare. Performanţa nu a fost uşor de realizat, Alex simţind urmările (febră musculară) ale unui antrenament dur de picioare pe care îl efectuase cu o zi înainte, dar având şi o priză dificilă la locomotivă. „120 de tone. Bifată. Grea rău plecarea (ieri am avut zi de picioare, la sală, plus că nu aveam priză bună). Dar am dovedit dihania până la urmă“, a fost textul cu care şi-a însoţit Alex, pe Facebook, filmuleţul cu locomotiva împinsă.

I-au sângerat palmele, dar nu s-a oprit


„M-au durut îngrozitor palmele, de la nişte şuruburi mari de la locomotiva în care am împins. M-am ales cu palmele sângerânde”, a povestit performerul constănţean, care nu a dat importanţă însă acestui inconvenient, trecând cu această ocazie încă o probă de voinţă. De altfel, pentru Alex este o obişnuinţă să sfideze durerea fizică. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, la o demonstraţie de tip „Strongman“ desfăşurată la un centru comercial din Constanţa, unde Arginteanu, nedorind să-şi dezamăgească fanii, a concurat în ciuda unei accidentări la mâna stângă. „E mai uşor de tras cu funia decât de împins. În România, cu siguranţă nimeni nu a mai împins până acum o locomotivă de 120 de tone. Şi cred că nici în lume, unde sigur că ar fi fost concurenţi de Strongman care ar fi putut realiza performanţe şi mai bune, dar nu au avut până acum această iniţiativă“, a punctat Alex.

Alex Arginteanu - „Mintea poate muta munţii din loc“


Campionul, care este şi preşedintele Asociaţiei Sportive „Omul de Fier“, postură din care organizează concursuri de „Strongman“, spune că, la împinsul obstacolelor uriaşe, precum aceste locomotive, „trebuie să ai forţă în picioare, braţele nu te ajută“. Pentru Alex, să împingă locomotiva de 120 de tone era un obiectiv personal. După ce a urnit şi a împins pe şine colosul, nu s-a resimţit fizic, în zilele următoare. „Dacă nu era febra musculară de la picioare, nu aveam nimic. Cu o încălzire bună şi cu ani de experienţă, cum am eu, treci uşor peste un asemenea efort. Uşor nu e, dar mintea poate muta munţii din loc, dacă are dispoziţia necesară. Îţi trebuie muncă multă şi sacrificii. E ceva ce mi-am ales, îmi place la nebunie şi, cât mă vor ţine puterile, nu voi renunţa la probele de forţă“, a mai spus Alex

Următorii „adversari“ - un avion şi un vaporaş


Există însă şi reticenţe, îndoieli privind veridicitatea şi valoarea unor asemenea recorduri. „Viaţa m-a învăţat însă un lucru, acela că faptele rămân, iar vorbele zboară. Îi las pe alţii să se ocupe de vorbe, că mie îmi ajunge să mă ocup de fapte. La mine, datele vorbesc. Românul e reticent. Eu nu am trecut direct la împins locomotive. M-am luptat, de-a lungul anilor, cu maşini, dube, autobuze sau vagoane. Iar acum vreau să trag şi un avion Hercules. Sunt însă multe acte şi aprobări de obţinut. Nu am renunţat la acest obiectiv, dar, dacă nu se va putea, aş vrea să trag un vaporaş pe apă“, spune Alex Arginteanu.

Coleg la rugby cu Daniel Carpo


Alex face sport de mic. A practicat baschetul şapte ani la Steaua Bucureşti, iar apoi, la Constanţa, timp de doi ani, a făcut rugby la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, cu antrenorul Dumitru Bucur. Printre colegii săi de la rugby s-a numărat şi cunoscutul Daniel Carpo. După ce a terminat liceul, Alex a început să se pregătească pentru concursurile de forţă, iar din 2007, participă la întrecerile de tip „Strongman“. „Aceste întreceri m-au fascinat dintotdeauna. Mă uitam la ele de când eram mic. Îmi plăceau în special evoluţiile sportivilor nordici. Mă dădeam în vânt după răsturnarea maşinilor şi după ridicarea bolovanilor şi a buştenilor“, povesteşte Alex, ajuns, între timp, campion „Strongman“.

Alex este şi gardă de corp


Datele sale fizice şi recordurile de forţă vorbesc de la sine despre puterea tânărului constănţean: 1,93 m înălţime, 140 kg greutate, 55 centimetri circumferinţa braţului. Acum un an, a făcut genuflexiuni cu 310 kg. Împins culcat pe plan orizontal (exerciţiu pentru piept) face cu bara de 195 kg, iar pentru biceps lucrează cu haltera de 115 kg. În viaţa de zi cu zi, este gardă de corp, asigură paza în cluburi, dar activează şi ca antrenor personal la o sală de forţă.   
  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii