Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Record personal şi barem îndeplinit pentru Mondiale Atletul Marian Petre a cucerit două medalii la Campionatul Balcanic (galerie foto)

ro

07 Jun, 2017 00:00 2807 Marime text
Unicul reprezentant al Constanţei la Campionatul Balcanic de juniori II la atletism, de la Istanbul (Turcia), Marian Petre (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“), a avut evoluţii deosebite, urcând de două ori pe treapta a treia a podiumului. Performanţa sa e cu atât mai importantă cu cât sportivul pregătit de Cecilia Gevat şi Alin Larion s-a aflat cu acest prilej la prima sa participare internaţională!
 
Marian Petre a cucerit medaliile de bronz la triplusalt (cu 15,03 m) şi cu ştafeta de 4x100 m, în care a alergat în schimbul al doilea, timpul final al României fiind 43,61 s. „La prima participare internaţională, Petre Marian - record personal la triplusalt, 15,03 m, şi medalie de bronz la Campionatul Balcanic de Atletism - juniori II. A doua medalie a venit la ştafeta 4x100 m, cu o componenţă valoroasă şi de viitor! Bravo, România!“, a postat pe Facebook Alin Larion.
 
Sportivul constănţean a sărit, în ordine, 14,48 m, 14,72 m, 15,03 m, 14,98 m, 14,19 m şi 14,83 m, fiind întrecut pe podium de Ivan Miskovic (Croaţia), care a devenit campion balcanic cu 15,13 m, şi de Cahir Batuhan (Turcia), care a realizat săritura care i-a adus argintul, 15,05 m, la ultima încercare!
 
„Marian Petre a avut evoluţii excelente la ambele probe la care a participat la Campionatul Balcanic. Dintre cei 26 de membri ai delegaţiei României de la Istanbul, doar patru au făcut recorduri personale. La triplusalt, Marian a avut tehnică frumoasă şi sărituri bune, toate pe prag. A trecut de o barieră psihologică şi cifrică foarte important. În plus, prin acest 15,03 m, şi-a îndeplinit baremul pentru Campionatul Mondial de juniori II, din Kenya, de la Nairobi, care este 14,90 m, un barem puternic, întrucât e întrecere mondială şi vin peste 200 de ţări. Acelaşi barem e şi pentru Campionatul European de juniori mari!“, a mai spus Alin Larion, conducător al delegaţiei României la Campionatul Balcanic de la Istanbul.
 
Sursa foto: Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii