Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Năvodari, învinsă RCJ Farul Constanţa, prima victorie în Divizia A

ro

08 Jun, 2015 00:00 3621 Marime text
Echipa de rugby RCJ Farul Constanţa (pentru care joacă în majoritate componenţi ai echipei de old-boys Rechinii Constanţa) a înregistrat, sâmbătă, prima victorie din actuala ediţie a Diviziei A (eşalonul al treilea din rugby-ul românesc).
 
După trei înfrângeri consecutive, echipa pregătită de Cristian Cojocaru şi Adrian Tinca a dispus cu 31-17 de CSRTM Callatis Mangalia, într-un meci jucat pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, în etapa a cincea a întrecerii. Callatis rămâne în continuare numai cu înfrângeri în Divizia A, iar în runda următoare are liber, Farul urmând a juca în deplasare cu CSM Sibiu.

Eseul lui Gheorghe Grigoraş

Tot sâmbătă, în Divizia Naţională de seniori (campionatul secund din România), CS Năvodari a cedat cu 5-31 (5-12), acasă, contra formaţiei CSM Bucureşti Under-23, în etapa a 11-a a campionatului, gazdele punând astfel capăt unei serii de şapte victorii la rând. A fost derby-ul rundei, între primele două clasate, CSM Bucureşti realizând cu această ocazie a zecea victorie din zece meciuri. Deşi nu au beneficiat de câţiva titulari (accidentaţi), iar un alt jucător, Dumitru Papaiane, era convocat la lotul naţional Under-23, CS Năvodari a avut un debut bun de meci, reuşind un eseu, prin Gheorghe Grigoraş. Întăriţi cu patru rugbyşti din Tonga, oaspeţii s-au impus însă în cele din urmă, raportul eseurilor fiind 5-1. „Am fost învinşi de o echipă mult mai experimentată. Mergem însă înainte“, a declarat Cornel Suciu, cel care, alături de Cristian Husea şi de Virgil Năstase, antrenează echipa CS Năvodari. În clasament, pe primul loc e CSM Bucureşti U-23, cu 47 de puncte, iar CS Năvodari ocupă poziţia secundă, cu 39 de puncte.

Lotul se împarte în două

După această etapă, campionatul se întrerupe, următorul meci fiind programat pe 15 august, când CS Năvodari va întâlni în deplasare RC Bârlad. În continuare, lotul echipei CS Năvodari se va împărţi în două, o parte urmând să participe, pe 13 şi pe 14 iunie, la turneul internaţional de la Belgrad (unde, anul trecut, năvodărenii s-au clasat pe locul al treilea), iar cealaltă parte va evolua la Galaţi, în etapa inaugurală a Campionatului Naţional de rugby în 7.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii