Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul a oprit dominatia Capitalei

ro

16 Sep, 2008 00:00 1029 Marime text
1221507741.jpg

Dupa succesul de acum doua saptamani, de la Bucuresti, rugbistii constanteni au ramas neinvinsi si dupa a treia etapa a Campionatului National de rugby in sapte

Rugby Club Judetean Farul a reusit, in acest week-end, sa castige al doilea turneu consecutiv din cadrul Campionatului National de rugby in sapte, dupa ce au invins, in finala etapei de la Constanta, pe Dinamo, scor 22-19. Turneul Constanta Sevens, disputat pe stadionul Farul, a fost dominat din nou de formatia constanteana, care, la fel ca in etapa precedenta, de la Bucuresti, a oprit dominatia echipelor bucurestene, Steaua si Dinamo. Astfel, dupa ce favoritele Farul, Steaua, Dinamo si Baia Mare si-au castigat grupele, cele patru formatii au patruns si in semifinale, Farul depasind fara probleme pe Baia Mare, scor 17-0, in timp ce Dinamo s-a calificat in finala, dupa 27-12 in derbiul cu Steaua. Marea finala a fost cat se poate de disputata, rugbistii constanteni fiind condusi, in prima repriza, de alb-rosii, cu 12-5. Farul a reusit sa revina si sa preia conducerea cu 22-12, impunandu-se in final cu scorul de 22-19. Ultimul loc pe podium a fost reusit de Baia Mare, care a trecut surprinzator de Steaua in finala mica, scor 19-10. Astfel, cu o campanie de achizitii reusita in aceasta vara, echipa constanteana si-a luat revansa in fata echipelor din Capitala, care, sezonul trecut, si-au impartit trofeele interne. "A fost o competitie disputata si ma bucur ca am reusit sa ne impunem. Este bine ca ne-am obisnuit sa batem Steaua si Dinamo si am aratat ca putem fi nasii lor. Sper sa facem acest lucru si in campionat", a declarat directorul executiv al RCJ Farul, Aurelian Arghir. Astfel, dupa acest nou succes, Farul a luat 20 de puncte pentru clasamentul general si are, in acest moment, opt puncte avans fata de Dinamo si 13 fata de Steaua, devenind "campioana de toamna". Urmatoarele etape ale Campionatului National de Rugby in sapte se vor juca anul viitor, punctele acumulate in aceste etape fiind decisive pentru stabilirea campioanei nationale. Pana atunci, Farul va debuta, la sfarsitul acestei saptamani, in noul sezon al Diviziei Nationale, cand va intalni, pe teren propriu, formatia CS Universitatea Cluj, meci transmis in direct pe TVR 2, sambata, de la ora 11.00.

Cleopatra, locul 9 la general

Nou promovata in Divizia Nationala de rugby, Cleopatra Mamaia s-a clasat pe un onorabil loc 7, dupa ce a invins, in ultimul meci, pe Grivita, scor 12-5. De asemenea, Callatis Mangalia si-a adjudecat locul 13, invingand pe Brasov cu 21-19. Pana la stabilirea invingatoarei se vor mai juca, in 2009, cateva etape, programul acestora urmand sa se decida in zilele urmatoare. Ca si pana acum, punctele luate de fiecare echipa in etapele respective se vor contabiliza in clasamentul final. Deocamdata, Farul, Dinamo, Steaua si Baia Mare sunt in lupta pentru trofeu, echipa constanteana avand deja un avans important.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii