Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raj Cărăuleanu, îndrăgostit de balon „Rajinho“ de Constanţa are sclipiri braziliene la fotbalul pe plajă (galerie foto)

ro

25 Jul, 2014 00:00 9926 Marime text
Constănţeanului Raj-Daniel Cărăuleanu (component de bază al echipei naţionale de fotbal pe plajă) i-a plăcut de mic spectacolul pe teren. Fie că a fost vorba de fotbal, futsal ori beach-soccer, jucătorul, bun prieten cu balonul, a dat mereu recital, a intrat în pielea artistului. Ajuns la 37 de ani, fostul junior al Farului continuă să facă arabescuri pe nisip, dar este şi antrenor la AS Performer.
 
Născut la Constanţa, pe 9 aprilie 1977, Raj-Daniel Cărăuleanu a început fotbalul la FC Farul, la şase ani şi jumătate. Primul său antrenor şi cel care l-a pregătit pe întreaga durată a junioratului la Farul a fost Constantin Mareş, la o echipă din care mai făceau parte, printre alţii, Cătălin Agafiţei, Radu Ferenţi, Ionel Drăgoi, Marian Florea, Vizireanu, Ciprian Cocârţă, Florin Cune, Dumitrel Sârbu sau Ciprian Mihai.

La un moment dat, putea fi coleg cu Dennis Şerban, Tibi Curt sau Gabi Toma într-o selecţionată constănţeană Parcul Pionierilor - Farul, care a onorat invitaţia primită la un turneu în Japonia, la Yokohama, dar la care Raj n-a mai mers. „Eram îndrăgostit de minge. La duelurile 1 contra 1, îmi plăcea să am un adversar mai înalt ca mine, ca să-l driblez şi să-l umilesc“, povesteşte Raj, care juca mijlocaş la juniori, acoperind toate posturile din linia mediană. Foştii colegi vorbesc de el ca de un fotbalist foarte tehnic, fâşneţ şi pe viteză.

Ar fi în stare să evolueze şi într-un copac

După juniorat, Raj a renunţat o perioadă la fotbal. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept, iar când fotbalul în sală a prins avânt în România, i s-a dedicat acestuia. „Am trecut la futsal încă de când acesta a luat naştere în ţara noastră. Am obţinut multe trofee. Am jucat trei ani la Constanţa, unul la Timişoara şi cinci la Piatra Neamţ. Am evoluat şi în echipa naţională“, spune Raj-Daniel. După fotbal în sală, a urmat fotbalul pe plajă, cel pe care îl slujeşte cu pasiune şi în prezent. A cucerit mai multe titluri naţionale (ultimul fiind la începutul acestei luni, cu AS Performer Constanţa). De asemenea, Raj e piesă de bază şi la formaţia reprezentativă a României. „E tehnic şi face jonglerii. Un jucător spectaculos“, îi apreciază evoluţia de artist de pe plajă unul dintre colegii săi de la beach-soccer, portarul Farului, Vlad Neagu. Iar un alt prieten i-a spus în glumă, apropo de faptul că Raj a jucat fotbal pe toate suprafeţele (şi pe gazon, şi în sală, şi pe plajă), că ar fi în stare evolueze şi într-un copac, dacă i s-ar pune două porţi şi acolo.

Va păstra două tricouri

La fotbal pe plajă, Cărăuleanu joacă cu 7 pe spate, iar numele înscris pe tricou e „Raj“. O singură dată a avut trecut „Rajinho“ (ca un veritabil brazilian), tricou pe care îl va păstra, alături de cel de la ultima partidă pe care o va juca pe nisip. Oricum, la beach-soccer e la modă ca jucătorii să-şi pună pe tricou porecle, pseudonime sau prescurtări. De pildă, unii dintre componenţii constănţeni ai echipei naţionale şi-au scris „I. Poste“ (Ionel Posteucă), „Tase“ (Adrian Tănase), „Croi“ (Liviu Croitoru), „Maci“ (Marian Măciucă), „Ravi“ (Iulian Răvoiu), „Luci“ (Lucian Chirilă), „Boaţă“ (Ionuţ Florea), „Fane“ (Ştefan Ciobanu), „M. Poste“ (Marian Posteucă), „Lala“ (Laurenţiu Gheorghe) sau „Jimmi“ (Viorel Farcaş). Unul dintre cele două prenume ale fotbalistului, Raj, a fost ales de mama sa, care „a vrut un nume mai deosebit“, după cum arată jucătorul. Acesta este şi antrenor, activând la AS Performer la grupele 1999 şi 2006/2007.

Are o soră de 11 ani, campioană la gimnastică

Fiul de trei ani şi cinci luni al antrenorului, David Daniel, are înclinaţii către fotbal, dar tatăl său nu îl va obliga să urmeze sportul-rege. „Oricum, fotbalul îi place. Şi are o pendulare scurtă la lovirea balonului, fără să-i fi arătat eu. Acestea sunt lucruri native“, precizează Raj. În vârstă de 37 de ani, fotbalistul are o soră de 11 ani! Ştefania a fost adoptată însă de părinţii lui Raj, care au dovedit că au o inimă mare. Fetiţa este şi ea sportivă, şi încă una de frunte. Face gimnastică de la trei ani la CS Farul Constanţa şi este campioană naţională, cucerind până acum 14 medalii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Steli 28 Jul, 2014 21:55 Un om deosebit si un antrenor de exceptie. Cu respect, Steli.