Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Boboc, de la FC Viitorul, evoluţii de vârf la Euro „A fost o emoţie unică! Am arătat că avem o generaţie foarte bună”

ro

05 Apr, 2021 00:00 3074 Marime text

 
  • FC Viitorul a avut trei jucători (Andrei Ciobanu, Radu Boboc şi George Ganea) în lotul României de la Campionatul European.
  • Tricolorii nu au depăşit grupa, dar au terminat competiţia neînvinşi.
  • Radu Boboc a fost folosit în două dintre cele trei meciuri, cu Ţările de Jos şi Ungaria.
 
Unul dintre cei trei jucători de la FC Viitorul convocaţi în echipa de tineret a României la turneul final al Campionatului European, din Ungaria şi Slovenia, fundaşul  Radu Boboc s-a numărat printre cei mai buni tricolori în meciurile jucate în grupă.
 
Deşi nu a pierdut nicio partidă, 1-1 cu Ţările de Jos (Olanda), 2-1 cu Ungaria şi 0-0 cu Germania, România nu a reuşit să meargă mai departe, depăşind grupa Ţările de Jos şi Germania, care au avut acelaşi număr de puncte, cinci, ca şi tricolorii. Folosit fundaş stânga de selecţionerul Adrian Mutu, Radu Boboc a jucat doar în primele două meciuri, cu Ţările de Jos şi Ungaria, când a fost titular integralist.  
 

„Trebuie să facem şi pasul următor”

 
„A fost o emoţie unică! La echipa naţională mereu e o emoţie aparte, pe care e greu să o întâlneşti la echipa de club. Lupţi pentru ţară, reprezinţi tricolorul şi e totul diferit. La Euro, am arătat că avem o generaţie foarte bună. Cred că ne putem lupta de la egal la egal cu echipele mari ale lumii, dar trebuie să facem şi pasul următor, să mergem să jucăm în campionate puternice. E un minus pentru noi, dacă stăm în România, iar adversarii de la echipa naţională joacă în străinătate. Trebuie să atingem şi noi acel nivel la echipele de club”, a declarat Radu Boboc, pentru site-ul oficial al FC Viitorul.
 

Olanda, cea mai puternică

 
Dintre echipele întâlnite la Euro, jucătorului Viitorului i s-a părut cea mai puternică cea a Ţărilor de Jos. „Contra Germaniei nu am jucat, iar Olanda mi s-a părut cea mai puternică, o formaţie cu foarte multă calitate, cu jucători excelenţi individual. Dar ne-am descurcat bine, puteam să-i şi învingem. Suntem fericiţi cu ce am realizat. Suntem mândri de noi, dar păcat că nu am mers mai departe. Cred că ne-am ridicat la aşteptările celor care au privit şi că nu am dezamăgit pe nimeni. În viitor va fi mai bine. Cred că una dintre Olanda şi Germania e favorită la titlu, iar Olanda are foarte mari şanse”, a mai spus Radu Boboc, potrivit sursei citate.    
 

Trei jucători în top patru

 
Pe lângă cei trei jucători de la FC Viitorul prezenţi la Euro, evoluţii bune în Ungaria a avut şi Alexandru Măţan (lansat tot de FC Viitorul, din Academia Hagi), care joacă acum în SUA. Măţan a înscris şi un gol, în meciul cu Ungaria. Conform monitorizării InStat, Radu Boboc, Andrei Ciobanu şi Alexandru Măţan au fost în top patru jucători români la Euro!
 
„Lucrul acesta înseamnă foarte mult pentru club. Suntem fericiţi că foarte mulţi jucători de la Viitorul sau formaţi la acest club au fost printre cei mai buni şi sperăm să o ţinem tot aşa, demonstrând în continuare că suntem foarte buni”, a precizat Radu Boboc, cel care speră să ajungă cât mai repede şi la Naţionala de seniori a României: „Mă gândesc şi la Naţionala mare, cred că toţi jucătorii se gândesc. E un vis. De când eşti mic speri să joci pentru Naţionala României şi sper să o fac în cel mai scurt timp”.   
 
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a FC Viitorul.
      
Citeşte şi:
 
Internaţionalii de tineret ai FC Viitorul au revenit la antrenamentele echipei, după Campionatul European
 
România a învins Ungaria la Euro. Alexandru Măţan, fost la FC Viitorul, a marcat un gol

Balonul îl ascultă ca vrăjit!
Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, eroul României din meciul cu Ţările de Jos

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii