Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puştii lui Bogdan Cristea s-au impus la Constanţa Rugbyştii de la Tomitanii, un nou titlu de campioană naţională (galerie foto)

ro

13 Jun, 2016 00:00 5123 Marime text


Clubul de rugby Tomitanii Constanţa şi-a adăugat în palmares încă o medalie naţională de aur, la rugby în 7 Under-15. Turneul final s-a disputat pe stadionul „Mihai Naca“
 
Pregătită de Bogdan Cristea, echipa Tomitanii a avut victorii pe linie la faza finală de la Constanţa, în finală trecând la pas de formaţia din Săcele. Bogdan Cristea mai dispută un turneu final cu o echipă a Tomitanilor, cea de Under-16 (la rugby în 15), care se va disputa tot pe litoral. De asemenea, la categoria de vârstă de până în 16 ani, Tomitanii au disputat şi finala Cupei României.
 
La turneul final de la Constanţa al Diviziei Naţionale de juniori Under-15, disputat sâmbătă, Tomitanii au învins în grupa preliminară formaţiile Metrorex Bucureşti (24-5) şi Bârlad (20-14). Celelalte rezultate din serie au fost: Gura Humorului - Suceava 26-14, Metrorex - Bârlad 20-7, Săcele - Gura Humorului 17-0 şi Suceava - Săcele 0-36. În finală, Tomitanii s-au confruntat cu Săcele, de care au trecut cu 24-0. Medalia de bronz i-a revenit formaţiei Metrorex, care a dispus în finala mică de Gura Humorului cu 29-0. Partida care a stabilit ocupantele poziţiilor 5-6 i-a revenit echipei din Bârlad, învingătoare cu 26-12 în faţa formaţiei sucevene.

Un turneu reuşit

„Copiii s-au mobilizat foarte bine. Am avut parte şi de o atmosferă frumoasă în tribune, ceea ce a contribuit la reuşita turneului. În partida din grupe cu Bârlad, scorul a fost mai strâns, întrucât am folosit echipa secundă, odihnind prima formaţie pentru finala care urma. A fost cald, iar la rugby în 7 e obositor. În ansamblul întregului campionat, echipa Tomitanii s-a dovedit o campioană meritorie. De menţionat că noi, cu aceeaşi generaţie, am cucerit titlul şi anul trecut, când reprezentam CSO Ovidiu“, a declarat Bogdan Cristea. 

Robert Plavă, sărbătorit de ziua sa de naştere

Lotul cu care echipa Tomitanii Constanţa a cucerit titlul în acest an la rugby în 7 U-15 a fost format din: Andrei Bucureşteanu, Luca Simionescu, Andrei Batcu, Robert Plavă, Aniel Băjenaru, Sebastian Veru (căpitanul echipei), Răzvan Radu, Andrei Dache, Andrei Neagu, Ionuţ Neagu, Robert Glejdan, Marius Dobre, Livian Pătraşcu, Ilie Scarlat, Constantin Beraru, Cristian Stoichici, Nicolae Cojocaru şi Sebastian Ciobanu. Pe lângă medalia de aur, rugbyştii constănţeni au avut motive de bucurie în ziua turneului final şi pentru Robert Plavă, pe care l-au sărbătorit cu ocazia zilei sale de naştere.

Încă două medalii în acest sezon

Bogdan Cristea mai susţine un turneu final cu o echipă pe care o pregăteşte la Tomitanii, formaţia Under-16, care, între 19 şi 24 iunie, este angrenată, tot la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca“, în confruntările finale ale Diviziei Naţionale de juniori Under-16 la rugby în 15.
Alături de Tomitanii, mai participă CSM Olimpia Bucureşti, CSS Bârlad, LPS Focşani, Steaua, Cleopatra Mamaia şi două formaţii din Baia Mare. Se alcătuiesc două grupe de câte patru echipe, iar câştigătoarele lor vor disputa finala mare. „Obiectivul nostru e să câştigăm şi aici campionatul“, a spus Bogdan Cristea. Pe lângă aurul de la U-16 rugby în 7, Tomitanii au mai cucerit până acum, în acest sezon, două medalii: aur la rugby în 7 U-19 şi bronz la Divizia Naţională de juniori U-20, ambele formaţii fiind pregătite de Cristian Cojocaru. În campionatul U-20, Tomitanii au folosit însă jucători mai mici ca vârstă decât adversarii.

Arbitraj defavorabil la Cupa României

 La categoria de vârstă Under-16, Tomitanii Constanţa au disputat şi finala Cupei României. Jucătorii constănţeni şi-au disputat trofeul cu echipa din Baia Mare, care s-au impus cu 7-3, însă Tomitanii au acuzat maniera de arbitraj. Etapa a doua (şi ultima) a Cupei României s-a disputat la Bucureşti, pe arena „Arcul de Triumf“. Tomitanii au fost în grupă cu Cleopatra Mamaia şi Focşani, echipe pe care le-au învins pe zero, iar din cealaltă serie au făcut parte Baia Mare, „Dinicu Golescu“ şi Bârlad.
 
În finală, Tomitanii i-au condus pe băimăreni cu 3-0 aproape tot meciul, însă un eseu transformat a făcut diferenţa, iar formaţia maramureşeană şi-a adjudecat trofeul. „Arbitrajul a fost părtinitor, dezavantajându-ne. Printre alte decizii luate contra noastră, finalul partidei a fost fluierat cu un minut mai devreme, tocmai când presam pentru a marca un eseu. O încercare, chiar şi netransformată, ne aducea victoria“, a declarat Bogdan Cristea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii