Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Publicaţia „Charlie Hebdo“, acţionată în instanţă pentru caricatura prin care o ironizează pe Simona Halep

ro

17 Jun, 2018 12:47 4864 Marime text
FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) a anunţat că, sprijinită de Ccasa de Avocatură „Paredes y Asociados” va deschide, în cursul zilei de mâine, un proces împotriva publicației ”Charlie Hebdo”, „pentru caricatura prin care o ironizează pe marea tenismenă Simona Halep și pe români in general“.
 

Imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, jurnaliștii de la Charlie Hebdo au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câștigat și striga „fier vechi, fier vechi”. Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ”țigancă”, se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franța este formata din sute de mii de intelectuali, artiști sau muncitori. Prin seriozitatea și hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcții de răspundere este impresionant, se arată într-un comunicat al FADERE. 

 

Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu  grupuri izolate de rromii, probabil cei de la ”Charlie Hebdo” vor considera ”fier vechi” și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Camelian Propinatiu 17 Jun, 2018 16:01 Dacă românii, de la primele atacuri, îşi apărau juridic imaginea contra tabloidelor, nu mai eram azi trataţi ca rasă inferioară indezirabilă în Schengen.