Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promovaţi de FC Farul de la juniori Mihai Zugravu şi Adelin Cristea au înscris în meciul-test cu ACS Performer (galerie foto)

ro

08 Feb, 2016 00:00 4164 Marime text

 
FC Farul a disputat, sâmbătă, un nou meci-test cu juniorii Under-17 de la ACS Performer Constanţa. Antrenorii „marinarilor“ au folosit şi patru juniori de la echipa Under-19, doi fiind titulari
 
Echipa pe care FC Farul a întâlnit-o în prima verificare din această iarnă, pe 23 ianuarie, ACS Performer Constanţa Under-17, i-a fost partener de antrenament formaţiei „marinarilor“ şi sâmbătă, pe terenul „Metalul“ din Constanţa. În urmă cu două săptămâni, Farul a câştigat cu 8-1 (4-1), acum s-a impus cu 7-1 (4-0). Antrenorii Constantin Gache, Ion Barbu şi Gică Mina au utilizat şi patru fotbalişti promovaţi din pepinieră, de la echipa Under-19, iar doi dintre ei au marcat.
 
Echipa de start a Farului a fost: Creţu - Băjan, Fl. Popa, D. Bratu, Murgoci - A. Cristea, Ad. Ionescu, Vezan, Tigoianu - Zugravu, Ad. Pătulea. Creţu este un portar de la ACS Performer, goal-keeper-ul „marinarilor“, Iulian Dinu, jucând în prima parte la adversari, pentru a fi solicitat mai bine. Adelin Cristea şi Zugravu provin de la echipa de juniori Under-19 a Farului (antrenor, Ionel Melenco), cea care ocupă locul trei în Liga Elitelor. Alături de cei doi, principalul Farului, Constantin Gache, i-a mai chemat de la juniori la pregătirile echipei mari pe Airinei, Vlăescu şi Benghea. Primii doi au jucat sâmbătă după pauză, iar Benghea, accidentat, nu a fost folosit, în aceeaşi situaţie aflându-se şi alţi jucători de la Farul (Chiţu, Pătraşcu, Milea, Corcoveanu, C. Neagu şi Suciu), iar Cristocea a fost învoit. Murgoci este fundaşul stânga de la Oţelul Galaţi, testat de constănţeni în această perioadă. Scorul primei reprize a fost 4-0 pentru Farul, în urma reuşitelor lui Zugravu (10), Adelin Cristea (17) şi Pătulea (42, 45).

A marcat şi fiul lui Viorel Farcaş

În repriza a doua, la Farul au evoluat: Ad. Mihalcea - Băjan, Fl. Popa (47 Ţăranu), D. Bratu, Zugravu - Airinei, Ad. Ionescu, Vezan, G. Pungă - Vlăescu, Ad. Pătulea. După ce, în primele 45 de minute, Zugravu a jucat în atac, la reluare a fost verificat ca fundaş stânga, un post pentru care FC Farul e încă în căutări.
 
Portar a jucat Mihalcea, de la Clinceni, iar ca mijlocaş stânga a fost distribuit Georgel Pungă (SC Bacău, CF Brăila, Oţelul Galaţi), ambii aflându-se în curtea „marinarilor“ la teste. În minutul 47, Robert Farcaş a redus din diferenţă, 1-4, după un gol foarte frumos, însă, până la final, Farul a mai punctat de trei ori, prin Ţăranu (51), Băjan (84, din penalty) şi Pătulea (90), astfel că echipa de Liga a 2-a s-a impus cu 7-1. Robert Farcaş (mijlocaş) este fiul antrenorului principal al ACS Performer U-17, Viorel Farcaş. Acesta e antrenor, în acelaşi timp, al echipei naţionale de fotbal pe plajă a României, dar şi director general al SC Confort Urban SRL.      

Pe 20 februarie, Farul întâlneşte Dunărea Călăraşi       

„A fost un antrenament bun, în care am vrut să vedem cum se angrenează în ansamblul nostru juniorii pe care i-am oprit de la Academia Farul. A fost şi primul contact cu iarba pe 2016, deoarece până acum ne-am antrenat numai pe pista stadionului nostru şi pe terenul sintetic, acolo unde am disputat şi precedentele două meciuri-test. Ne arătăm mulţumiţi de majoritatea jucătorilor noi, dar suntem încă departe de a ne fi stabilit concret ceea ce avem nevoie. Nu ştim dacă vom avea o perioadă de pregătire centralizată, la Constanţa sau undeva în afara judeţului. Asta e situaţia deocamdată. Ştiu că se va răsfrânge tot asupra antrenorului, că întotdeauna el e de vină, dar mergem mai departe. Am discutat despre alte câteva meciuri amicale (cu Galaţi, cu Modelu, cu Slobozia), dar rămâne să vedem ce terenuri vom găsi. Pe 20 februarie însă, vom juca sigur la Dunărea Călăraşi, în condiţiile în care gazdele vor evolua acasă în prima etapă din 2016, iar noi, afară“, a declarat Constantin Gache.

În vederea unor cluburi de Liga 1

Aflată pe locul patru în clasamentul Ligii Elitelor, ACS Performer U-17 a început meciul de sâmbătă în alcătuirea: I. Dinu - Roman, Neghiniţă, Ştefancu, Caragea - G. Marian, R. Farcaş, Apostolache, Dumitraşcu - Zamfir, Codescu. Au mai jucat R. Micu, Terziu, Şotilă, Şola, Carabuz, Stancu şi Gânţu. „Băieţii s-au mişcat foarte bine, având în vedere că s-a jucat pe un teren greu. Le mulţumim celor de la Farul că ne-au propus acest meci. Şi noi, ca şi ei, suntem în perioada de pregătire. În continuare, vom desfăşura un stagiu de pregătire în Antalya, iar în primul meci oficial avem o întâlnire de foc cu Dinamo. Jucăm în Liga Elitelor (primul eşalon valoric al juniorilor), unde ocupăm un loc fruntaş. Unii dintre jucătorii noştri sunt în vederile cluburilor din Liga 1, ţinând cont că, de la anul, formaţiile din prima divizie trebuie să aibă doi jucători U-17.
 
Robert a înscris un gol frumos, care mă bucură. Nu contează însă că a punctat, important e că au jucat bine cu toţii. Mă bucură creşterea lor de la meci la meci, dar mai au mult de muncă“, a spus Viorel Farcaş, care pregăteşte echipa alături de Laurenţiu Gheorghe. Partida a fost arbitrată de Constantin Zelca, asistat de Valentin Crăciuneanu şi Gabriel Bădiceanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii