Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul detaliat al competiţiei de la Constanţa Radu Mazăre se pregăteşte pentru meciul de box de la „Centura de Aur”

ro

30 Aug, 2013 00:00 1818 Marime text
Ediţia 2013 a tradiţionalei competiţii internaţionale de box „Centura de Aur - Nicolae Linca” se desfăşoară la Constanţa, între 4 şi 8 septembrie, gazda fiind Pavilionul Expoziţional. Participă peste 100 de sportivi, din 16 ţări (Rusia, Cuba, Bulgaria, Spania, Ungaria, Moldova, Muntenegru, Grecia, Finlanda, Olanda, Israel, Iran, Egipt, Ţara Galilor, Nigeria şi România). Pe 3 septembrie, delegaţiile sosesc la Constanţa, iar o zi mai târziu au loc vizita medicală, cântarul oficial (la un hotel din Mamaia), tragerea la sorţi (ora 11.00 - Pavilionul Expoziţional), defilarea, ceremonia de deschidere (ora 16.00) şi primele 19 meciuri.

Pe 5 şi 6 septembrie, se desfăşoară alte 25 de partide (de la ora 15.00). Pe 7 septembrie, sunt programate semifinalele (câte zece meciuri de la orele 15.00 şi 19.00), între ele, de la ora 18.00, fiind intercalată partida demonstrativă dintre primarul municipiului Constanţa şi preşedintele Federaţiei Române de Box, fostul campion mondial la profesionişti Leonard Doroftei. În aceeaşi seară, au loc cinele festive: la Cramele Murfatlar (pentru 60 de persoane) şi la un hotel din Mamaia (pentru sportivi). Finalele pe categorii (13 meciuri) se dispută pe 8 septembrie, de la ora 17.00.   

Criteriu de calificare la Jocurile Olimpice

Inclusă în calendarul competiţional AIBA, „Centura de Aur” se reia după o pauză de patru ani. În zilele sale de glorie, era cea mai cunoscută competiţie de amatori din lume şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Un turneu internaţional legendar, unde coloşi ai nobilei arte precum Teofilo Stevenson, Francisc Vaştag, Kostya Tzyu sau Leonard Dorftei au scris istorie în trecut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii