Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele luni cu CSŞ1 Momentos Constanţa. Gheaţa a fost spartă la meciul cu Transilvania Braşov

ro

20 Dec, 2016 18:01 1521 Marime text
În vară, mai mulţi oameni ambiţioşi au pus bazele unui proiect tânăr, menit să revitalizeze voleiul feminin în Constanţa. Astfel, părinţi, antrenori şi foşti voleibalişti au pus umărul pentru formarea unei echipe tinere, care în toamnă a debutat în liga secundă de senioare.

Proiectul CSŞ1 Momentos Constanţa s-a născut din dorinţa unor oameni să readucă voleiul feminin constănţean în prim-plan. A apărut o echipă cu jucătoare cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, cea mai tânără din liga secundă. Sub bagheta lui Gheorghe Brînză, fetele, care joacă şi pentru echipele de juniori şi cadeţi de la CSŞ1 Constanţa, s-au pregătit pentru meciurile din divizia de senioare.

În ciuda unui meci pierdut cu 3-0 în deplasare cu CSM Focşani, fetele au arătat că pot domina un adversar experimentat, chiar pe terenul acestuia. Apoi a urmat primul meci acasă, pierdut, de asemenea cu 3-0, în compania celei mai valoroase echipe din serie, Rapid Bucureşti. Cu toate acestea, o partidă din care constănţencele au avut multe de învăţat.

Meciurile trei şi patru au fost extreme de frustrante pentru trupa lui Brînză. Ambele jocuri au fost pierdute în deplasare la indigo, scor 3-1. Atât meciul cu CTF Mihai I Bucureşti, cât şi cel cu SLEN  90 Medgidia, au fost controlate în multe momente de CSŞ1 Momentos Constanţa, care, cu ceva mai multă experienţă, ar fi putut pleca cu puncte din cele două partide.

Gheaţa a fost spartă la meciul cu Transilvania Braşov. Pe hârtie, ardelencele porneau cu prima şansă, nici nu se gândeau că nu vor tranşa rapid jocul. Însă, cu o maturitate neobişnuită pentru vârsta lor fragedă, fetele au câştigat 3-2.  

Ultimul meci al anului şi primul al returului Diviziei A2 Est a programat un nou meci de infarct: CSŞ1 Momentos Constanţa – CSM Focşani 2-3.
Până acum, echipa de la malul mării a adunat 3 puncte. Nu sunt multe, dar obiectivul din acest an este acomodarea cu nivelul ligii de senioare. Anul viitor, jucătoarele lui Gheorghe Brînză vor avea un plus de experienţă.

Lotul este format din: Elena Albu(cpt.), Anca Mănuc, Silvia Coman, Alexandra Spînoche, Antonia Tărniceriu, Oana Nedea, Denisa Dumitru, Andreea Iancu, Mădălina Vintilă, Cristina Poncea, Andreea Ioniţă, Andrada Albu, Andreea Ciornei, Georgiana Cical.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii