Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Mariana Gâju şi administraţia locală sprijină sportul La Cumpăna se va ridica un teren de rugby. Este planificat şi un meci internaţional

ro

21 Dec, 2013 00:00 2625 Marime text
Un teren de rugby de dimensiuni standard va fi construit la Cumpăna, comună în care sportul se află printre priorităţile autorităţii locale. Primăria şi Consiliul Local au pus la dispoziţie un teren în suprafaţă de un hectar, care va fi amenajat de Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa (prin Federaţia Română de Rugby) şi de Consiliul Judeţean Constanţa, după cum a declarat preşedintele AJR, Florian Constantin. „Din luna aprilie a acestui an, Asociaţia Sportivă Victoria Cumpăna are şi disciplina rugby, alături de celelalte 11 secţii componente. Terenul de rugby va fi amplasat în imediata vecinătate a Sălii de Sport nr. 2 «Elena Frîncu», într-o zonă foarte bună, zona Parcul Verde, unde se mai află blocurile ANL sau campusul şcolii. Terenul va avea dimensiunile necesare pentru a găzdui partide importante”, a declarat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.

La ultima şedinţă de Consiliu Local, în care s-a aprobat acordarea terenului pentru ridicarea stadionului, Mariana Gâju a primit o plachetă personalizată din partea lui Florian Constantin, în semn de preţuire pentru sprijinul acordat rugby-ului, dar şi sportului în general. „AS Victoria Cumpăna are 13 ani de viaţă şi, pornind de la tradiţionala secţie de fotbal, an de an am crescut numărul disciplinelor. Gruparea sportivă locală mai cuprinde secţiile de handbal, baschet, volei, scrimă (care funcţionează deja de opt ani, fiind prima şcoală de scrimă din România înfiinţată în mediul rural), Qwan Ki Do, tenis de câmp, gimnastică artistică (unde este implicată campioana olimpică Dana Sofronie), karate, box, ciclism şi rugby. Ne preocupăm de sănătatea copiilor noştri, la care sportul contribuie din plin”, a detaliat primarul localităţii Cumpăna. „Dimensiunile terenului de rugby vor fi de minimum 144 m / 70 m. Pentru început, va putea găzdui competiţii de copii. Vrem să aducem şi echipa RCJ Farul să se antreneze pe el. În plus, avem în plan ca acest stadion, care va fi gata la anul, să găzduiască şi un meci internaţional”, a spus Florian Constantin. De curând, micii rugbyşti din Cumpăna au primit daruri de sfârşit de an. În comună a fost implementat în 2013 proiectul „Rugby-tag, rugby fără contact la Cumpăna”, derulat de Primăria comunei, în parteneriat cu Federaţia Română de Rugby, Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, sub patronajul SC RAJA SA Constanţa. Antrenorul de rugby de la Cumpăna este Florin Băcioiu. 

Moş Crăciun a ajuns şi la Lumina. Urmează Năvodari

În această perioadă a anului, Moş Crăciun din rugby este neobosit. Bate judeţul în lung şi-n lat, pentru a împărţi cadouri sportivilor merituoşi. Un eveniment similar celui de la Ovidiu, în care Primăria locală (primar, George Scupra) și Asociația Județeană de Rugby Constanța le-au oferit daruri de Crăciun micilor rugbyști de la clubul din oraș, CSO Ovidiu, s-a desfășurat și la Primăria Lumina. În urma programului de dezvoltare coordonat de Sorin Trancă și susținut de Consiliul Județean Constanța și de AJR Constanța, a apărut centrul Lumina - Ovidiu, al cărui coordonator zonal este antrenorul Bogdan Cristea. Copiii din acest centru au fost așteptati de primarul din Lumina, Dumitru Chiru, cu daruri și cu multe promisiuni în ceea ce privește susținerea lor în anul care vine. Micii sportivi au primit cadouri şi de la preşedintele AJR, Florian Constantin. Printre alte localităţi, şeful Asociaţiei Judeţene a ajuns cu tolba plină şi în municipiul Mangalia, iar la începutul săptămânii viitoare va merge şi la Năvodari, un alt centru în care sportul cu balonul oval este bine reprezentat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii