Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente la Comana Primarul Ion Adam şi Mihai Ungureanu, suspendaţi şi amendaţi

ro

18 Sep, 2015 00:00 4192 Marime text
Partida de seniori Avântul Comana - Axiopolis Cernavodă, din etapa a şasea a Ligii a IV-a de fotbal a judeţului Constanţa, a avut parte de un moment încins în prima repriză. În minutul 40, un cartonaş roşu primit de gazde a dus la pătrunderea pe teren a însuşi primarului comunei Comana, care este acuzat că l-ar fi agresat pe arbitru

Meciul s-a încheiat cu victoria echipei Axiopolis, scor 3-0. În momentul incidentelor, oaspeţii conduceau cu 2-0. Anterior, în minutul 30, centralul Marian Ştefănescu îl eliminase de pe banca Avântului pe delegatul echipei, Mihai Ungureanu. Arbitrul spune că, în minutul 40, „primarul Ion Adam a intrat pe teren, după care m-a strâns de gât şi a vrut să mă lovească“. Nemulţumit de arbitraj, gospodarul-şef de la Comana recunoaşte că a pătruns pe gazon, dar spune că doar l-a împins pe „cavaler“. Marian Ştefănescu a luat decizia de a duce meciul până la capăt, partida continuând fără alte probleme.


Brigada de arbitri a fost formată din Marian Ştefănescu (din Constanţa), Adrian Başchir (din Eforie Sud) şi Marian Cioiu (din Agigea), ca observator oficiind Cătălin Florescu (din Techirghiol). „Delegatul echipei Avântul, Mihai Ungureanu, şi primarul din Comana, Ion Adam, au adresat cuvinte jignitoare brigăzii de arbitri. Delegatul se arăta mai vehement, era într-un du-te-vino pe lângă banca de rezerve. Iar când a recurs şi la ameninţări, l-am trimis în tribună. La zece minute după aceea, la scorul de 2-0 în favoarea oaspeţilor, i-am acordat al doilea cartonaş galben, şi, implicit, pe cel roşu, unui jucător de la Comana, Marius Croitoru. În acest moment, primarul Ion Adam (care a fost trecut ca antrenor pe foaia oficială de joc) a pătruns pe teren. S-a creat un meleu, iar primarul m-a strâns tare de gât cu o mână, iar cu cealaltă a vrut să mă lovească. Nu a reuşit, pentru că au intervenit oamenii de ordine şi jucătorii de la Avântul. Primarul s-a smuls însă şi s-a întors la mine. Iar m-a luat de gât şi a vrut să mă lovească, însă m-am ferit. În cele din urmă, Ion Adam a fost evacuat din incinta terenului“, a declarat arbitrul Marian Ştefănescu.

Marian Ştefănescu - „Au fost prea nervoşi“

Centralul a arătat că, în momentul în care s-a creat meleul, în minutul 40, asistentul Daniel Cioiu a vrut să vină în sprijinul său, dar a fost împiedicat de delegatul Mihai Ungureanu, care a coborât din tribună. „Incidentele nu au durat foarte mult. Am decis să continuu meciul, întrucât nu am fost lovit, oamenii de ordine şi-au făcut treaba, iar jucătorii şi spectatorii s-au comportat bine. Delegatul şi primarul au fost însă prea nervoşi. Mihai Ungureanu a continuat să vocifereze şi după ce a fost trimis în tribună, inclusiv pe perioada pauzei. Ţinta debitului său verbal eram în special eu. Nu ştiu de ce un asemenea comportament, pentru că, în această confruntare, nu am greşit la nicio fază contra Avântului. Ce am văzut aia am fluierat. În plus, nu au fost probleme, cu mine arbitru, nici la vreun alt meci al formaţiei din Comana. Am depus la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa un raport suplimentar de trei pagini“, a arătat Marian Ştefănescu. Fost fotbalist (a jucat la juniorii Farului), Marian Ştefănescu are 26 de ani şi e arbitru de zece ani. „Am experienţă şi nu m-am speriat de ce s-a întâmplat. Am continuat jocul, dar, dacă era un arbitru mai tânăr, mai mult ca sigur că se lăsa de arbitraj. E păcat că apar astfel de incidente“, a mai spus arbitrul meciului de la Comana.

Ion Adam - „Trebuia dat fault în favoarea noastră“

În replică, primarul Ion Adam a spus: „Am văzut o rea-voinţă a arbitrului încă din startul partidei. Marius Croitoru a primit primul cartonaş galben foarte uşor, la început. Apoi, la al doilea avertisment, a fost un duel al unui fotbalist de la Cernavodă (care scăpase) cu acelaşi Croitoru. Jucătorul nostru are o viteză extraordinară; glumind puţin, îl ajunge la 100 m şi pe Usain Bolt. Cel de la Axiopolis l-a ţinut, l-a tras puţin şi astfel l-a depăşit pe Croitoru. Trebuia dat fault în favoarea noastră, la această fază. Apoi Croitoru a pus şi el mâna pe adversar şi s-a dat aici lovitură liberă pentru Cernavodă şi galben jucătorului nostru, care a fost eliminat. În plus, la golul trei (n.r. înscris când mai erau câteva minute de joc), tuşierul a ridicat steagul, apoi l-a lăsat în jos. Băieţii noştri s-au oprit, iar Cernavodă a dat gol, care a fost validat“.

„Nu l-am strâns de gât, ci doar l-am împins“

În ce priveşte trimiterea delegatului echipei în tribună şi incidentele din minutul 40, primarul comunei Comana a spus: „Încă de la început, arbitrul s-a luat la ceartă cu toată lumea. E normal ca la un meci de fotbal să existe vociferări şi proteste, dacă arbitrul nu e corect. Peste tot e la fel. Când vii chitit să fii cu o echipă, se vede. Recunosc că a fost o greşeală că am pătruns pe teren. A fost o îmbrânceală, după care am plecat. Nu l-am strâns de gât pe arbitru, ci doar l-am împins. Eu am intrat pe gazon cu gândul să scot echipa de pe teren. Pe banca de rezerve, ca reprezentant al echipei, am stat puţin, în primele zece minute, după care, când au început să apară probleme de arbitraj, am plecat. Muncim din greu să strângem banii cu care să ţinem formaţia, iar apoi suntem nedreptăţiţi. De acum înainte, vom filma meciurile. În etapa trecută, am pierdut cu 0-5 în deplasare cu Farul Tuzla, dar n-am avut nimic de reproşat arbitrajului. Se face prea multă vâlvă pe marginea meciului cu Cernavodă. Până acum, arbitrii, jucătorii sau antrenori echipelor adverse nu au avut de ce să se plângă atunci când au jucat la Comana“.

Deciziile AJF Constanţa

Observatorul partidei Avântul - Axiopolis, Cătălin Florescu, a declarat că arbitrajul lui Marian Ştefănescu a fost corect. Ieri, Comisia de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa a judecat incidentele de la acest meci şi a hotărât următoarele: delegatul gazdelor, Mihai Ungureanu, a fost suspendat şase luni şi a primit o penalitate sportivă de 500 de lei, iar primarul Ion Adam (având calitate oficială la această partidă, după ce a fost trecut antrenor pe foaia de meci) a primit o suspendare de 12 etape şi o amendă de 250 de lei. Aceste decizii nu sunt însă definitive, putând fi atacate cu recurs.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii