Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediţie a New K-1 Generation şi-a ales cei mai buni luptători

ro

29 Jun, 2015 00:00 3254 Marime text
În perioada 25 - 27 iunie, Constanţa a găzduit stagiul de vară IBK 2015 New K-1 Generation, unde au fost testaţi cei mai buni tineri luptători de către Amansio Paraschiv, deţinătorul titlului mondial Superkombat New Heroes. Juriul a fost format din Anatoly Danilov, fost luptător în circuitul Local Kombat, Iulian Strugariu, campion naţional la MMA şi Kick Box, Adrian Ioniţă, instructor de arte marţiale, şi Mihai Isop, fostul director general al Federaţiei Române de Freestyle-Kickboxing şi conducătorul actual al departamentului Pro din cadrul International Budokai Kickboxing (IBK).
La eveniment s-au înscris 93 de sportivi. 76 dintre aceştia au fost amatori. Ceilalţi 17 au făcut parte din categoria profesioniştilor şi au fost antrenaţi de către Amansio Paraschiv. Sportivii, pe lângă trei zile de antrenamente asidue, au primit ca răsplată şi premii, acordate pe măsura eforturilor depuse de aceştia în timpul stagiului. Toţi participanţii au primit diplome de recunoaştere şi trofee, iar la galele pro, care vor urma pe 25 iulie, se vor acorda premii în bani şi contracte în străinătate.

Mihai Isop - „Vom organiza stagiul şi în următorii ani“

„Dacă luptătorii se vor descurca la pregătirea condusă de un campion precum Amansio Paraschiv, înseamnă că au perspectivă. «Arată-ne că poţi, arată-ne că meriţi să intri în New K-1 Generation!» Acesta este mesajul nostru către tinerii luptători care vor veni la Constanţa“, a declarat Mihai Isop, înainte de începerea evenimentului.
 
Acest mesaj i-a impulsionat pe participanţi şi i-a determinat să dea tot ce este mai bun, în timpul acestui stagiu, fapt confirmat şi de Mihai Isop. După eveniment, întrebat cât de bine pregătiţi au fost participanţii, conducătorul departamentului Pro al IBK a spus: „Toţi s-au ridicat la un nivel foarte, foarte mare. Nici nu ne aşteptam să fie aşa de bine pregătiţi. Wow! Şi noi am rămas uimiţi“.
 
„Pentru gala pro de la Tuzla, din 25 iulie, au fost selectate patru tinere talente de către Amansio: Ion Vodă, Florin Aldea, Cezar Andrieş şi Purcaru Petre. Din 17 sportivi care au vrut să intre în pro, ei au dovedit că sunt cei mai buni dintre cei buni. Aşa a considerat Amansio“, a mărturisit constănţeanul Mihai Isop. El a susţinut că nu a avut vreun favorit şi că toţi „au plecat cu şanse egale“.
 
Şi fostul directorul general al Federaţiei Române de Freestyle-Kickboxing a rămas cu o impresie plăcută legată de acest eveniment: „A ieşit mult mai bine decât ne aşteptam. A fost prima ediţie, dar am hotărât de comun acord că vom face o tradiţie şi vom organiza stagiul şi în următorii ani“.

Amansio Paraschiv - „Un eveniment bine organizat“

Potrivit lui Amansio Paraschiv, evenimentul a decurs conform aşteptărilor: „Mi s-a părut un eveniment bine organizat şi pus la punct. Am avut sprijinul necesar şi am avut ocazia să văd şi nişte tinere talente care, în viitorul apropiat, zic eu, vor face faţă cerinţelor, iar fiecare dintre ei va deveni o figură reprezentativă în sporturile de contact româneşti, şi, de ce nu, şi în afara României“.
 
După selecţia făcută de Amansio Paraschiv şi de juriul prezent la IBK, au fost aleşi patru sportivi care, în scurt timp, vor intra în circuitul Superkombat. „La gala pro din 25 iulie, care se va desfăşura în Tuzla şi la care vor participa cei patru tineri selectaţi, va fi prezent şi preşedintele Superkombat, Eduard Eremia. Acesta, la rândul lui, va face o altă selecţie a celor mai buni luptători“, a declarat deţinătorul titlului mondial Superkombat New Heroes.
 
Roxana PLEŞA, Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii