Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Prea de tânăr ai plecat, prietene!“ Fostul mare rugbyst Adrian Tinca ar fi împlinit astăzi 53 de ani

ro

09 Jan, 2020 09:36 5763 Marime text
Fostul mare rugbyst constănțean Adrian Tinca ar fi împlinit astăzi 53 de ani.
 
Ultima dată antrenor, Adrian Tinca s-a stins din viață la numai 50 de ani, pe 1 martie 2017, în urma unui stop cardiac, pe când se afla în Franţa, la Castres, cu o grupă de copii, la un turneu (onorând invitaţia fostului său coechipier Adrian Lungu).
 
Adrian Tinca a început rugby-ul la Şcoala Sportivă nr. 2 Constanţa, cu antrenorul Peter Ianusievici, 1979 fiind anul primei sale legitimări. În 1985, a devenit campion naţional de juniori, iar un an mai târziu s-a transferat la CSA Steaua. Din 1987 a evoluat la Farul Constanţa, echipă cu care a cucerit titlurile de campion al României la seniori în sezoanele 1994/1995 şi 1996/1997, iar în 1992 a intrat în posesia Cupei României. Postul său în echipă era centru. Adrian Tinca a fost şi internaţional al României, fiind convocat prima dată în 1987. În 1999 a primit titlul de maestru al sportului. Ca antrenor a activat, din 2002, la Farul Constanţa, Cleopatra Mamaia şi Tomitanii Constanţa.
 
În ziua când fostul rugbyst şi antrenor a fost condus pe ultimul drum, cortegiul funerar s-a oprit şi la stadionul „Mihai Naca“, acolo unde Adrian Tinca a cunoscut mari satisfacţii, atât ca sportiv, cât şi ca antrenor.

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au ţinut să-şi ia adio de la Adrian Tinca interpretând, pe gazonul stadionului „Mihai Naca“, lângă sicriul cu trupul neînsufleţit, un cântec - ritual pe care îl învăţaseră de la fostul antrenor.

Pe când era junior, Adrian Tinca a participat la un turneu în străinătate şi a învăţat şi el acest cântec, pe care, ulterior, l-au cântat toţi colegii săi de echipă.

Peste ani, Adrian Tinca a transmis acest ritual şi elevilor săi, iar Tomitanii l-au cântat şi după ce au ieşit campioni naţionali de juniori.  
 
În sufletele membrilor familiei sale, ale prietenilor, apropiaților, foștilor colegi și elevi și ale tuturor celor care l-au cunoscut și iubit, durerea pierderii lui Adrian Tinca este nemărginită.
 

Ar fi fost ziua ta astăzi... Și ghici - Lumea nu s-a oprit în loc pentru durerea noastră, dar ești mereu și vei fi mereu cu noi... Și cum cineva spunea... și a spus bine: «Nu plânge că s-a terminat, ci bucură-te că s-a întâmplat!». Te iubim, Adi, și ne e dor de tine!



Drum lin printre îngeri, prieten drag!

Pace veșnică!

Dumnezeu să te odihnească lângă îngeri!

La mulți ani printre îngeri! Astăzi, ar fi fost ziua ta.... Pe pământ... sper să sărbătorești frumos acolo, în ceruri.... La mulți ani... fie că mă auzi sau nu... Mi-e dor... Și doare!

Ne vom gîndi mereu la tine, Adi! RIP!
 
Dumnezeu să-l ierte de păcate și să-l odihnească în pace!
 
Odihnă veșnică, Adi Tinca! Prea de tânăr ai plecat, prietene! Ai lăsat în urmă niște amintiri frumoase. Rămâi în inimile noastre tot timpul! Regrete eterne!
 
Cu sufletul plin de durere, veșnic mă voi gândi la tine! Dumnezeu să aibă grijă de tine!, sunt câteva dintre mesaje.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tranca Sorin 09 Jan, 2020 15:12 Dumnezeu să-l odihnească în pace!