Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portarul William Amamoo e în Suedia, dar nu a uitat de Constanţa „Pentru mine, Liga 1 fără FC Farul e neinteresantă” (galerie foto+video)

ro

12 Jan, 2016 00:00 3230 Marime text


Portarul ghanez William Amamoo (30 de ani) a jucat la FC Farul doar în sezonul 2003/2004, însă mărturiseşte că echipa constănţeană i-a rămas în suflet. Stabilit în Suedia, unde se află deja de 12 ani, Amamoo e la curent cu situaţia de la club şi regretă că „marinarii” nu evoluează în Liga 1.
 
În Suedia, portarul de 1,95 m e component al unei echipe de liga a doua, dar s-a lansat şi în afaceri. Are un studio muzical şi o firmă care se ocupă cu promovare fotbalistică, transmisii de meciuri şi internet TV. Totodată, e şi impresar. „Mă informez permament de pe Internet despre Farul. Ştiu că acum echipa merge mai bine decât în sezoanele trecute. A revenit şi Vasilică Cristocea (n.r. fostul său coechipier). Dar este trist că Farul e în continuare în Liga a 2-a. Primul eşalon va fi mai atractiv cu Farul. Pentru mine, Liga 1 fără FC Farul e neinteresantă”, a spus Amamoo, a cărui jumătate e o suedeză, cu care are mai mulţi copii.   

„Save Farul Constanţa!”

Acum doi ani, Amamoo a postat pe Internet un filmuleţ de aproape nouă minute, institulat „Save Farul Constanţa!”, în care jucătorul apare în timpul unui discurs de sensibilizare, susţinând cauza Farului. În acest sens, el lansa apeluri către oamenii de afaceri şi către marea masă a suporterilor, pentru a se implica la club, fiecare după puteri. „Ştiu că suporterii au făcut totul în acest sens. Trebuie să vină cât mai mulţi spectatori la stadion şi să mai uşureze astfel din cheltuielile clubului, prin cumpărarea de bilete. Nu putem sta acasă şi să aşteptăm să vină cineva să salveze clubul. Exemplul trebuie să pornească de la noi, prin prezenţa la meci. Cine credeţi că va veni să investească într-o echipă cu 200-300 de spectatori? Pe mine suporterii Farului m-au ajutat foarte mult şi le mulţumesc. Cât timp am jucat la Farul, m-am simţit ca acasă. Dacă Farului îi va fi bine, îi va fi bine şi oraşului. Farul e numai unul în Constanţa. Le mulţumesc şi celor care susţin Farul acum! Sper să iasă soarele şi în calea noastră”, spunea portarul, printre altele, în apelul său din 2014. 

Mihai Guliu: „Am venit cu gânduri bune şi să ajut la promovare”

Recent instalat în funcţia de manager sportiv la FC Farul, Mihai Guliu a ţinut să le transmită un mesaj suporterilor echipei. „Vreau să ştie toţi cei care iubesc FC Farul că Vezan a stat timp de două zile la stadionul Farul, dar nu s-a înţeles cu conducerea clubului. Atunci m-a sunat şi l-am luat la Tulcea. Când Farul s-a hotărât să-l achiziţioneze, jucătorul semnase deja. M-au sunat să-i dau dezlegare, dar eu aveam un şef, nu eu hotăram. Când i-am convins să-l lase să plece la Farul, clubul constănţean îşi făcuse lotul. Era prea târziu. Farul acea deja lotul alcătuit! După cum a spus unul dintre suporterii Farului, ca să-mi spăl păcatele, trebuie să-l aduc pe Vezan. Am să-l aduc! Îmi cer mii de scuze dacă am greşit faţă de suporterii echipei Farul! Am venit cu gânduri bune şi să ajut la promovare. Vă promit că am să fac tot ce depinde de mine să promovăm. Doar Farul contează!”, este mesajul lui Mihai Guliu, postat pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920”.   

Doru Bratu, prezent la reunirea Rapidului

Fundaşul central Doru Bratu, care a jucat în tur la FC Farul, a fost prezent la reunirea de ieri a echipei Rapid Bucureşti. „Încă nu a semnat, dar ştiu că a ajuns la o înţelegere cu clubul”, a declarat Dan Alexa, antrenorul giuleştenilor. „Bratu ne-a informat că negociază cu Rapid. El e din Bucureşti”, s-a postat pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920”. Tododată, golgeterul Farului, atacantul Sorin Chiţu, s-ar afla în atenţia unei alte divizionare secunde, FC Braşov, care l-ar vrea şi pe Ovidiu Vezan.       
 
Citeşte şi „Sper să iasă soarele şi în calea noastră” - Din Suedia, portarul William Amamoo lansează apeluri pentru ajutorarea Farului (galerie foto + video)


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cocone Paris 12 Jan, 2016 22:53 RESPECT WILLIAM ...... nu stiu daca iti aduci aminte de mine
  • george_c 12 Jan, 2016 10:31 daca a ajuns si guliu manager la faru...isi merita soarta sa joace in C sau chiar in D