Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poate pierde locul doi mondial Simona Halep, eliminată din primul meci la turneul de la Wuhan

ro

24 Sep, 2014 00:00 1110 Marime text
Aflată la prima partidă după US Open (pe care îl părăsise în turul trei), a doua jucătoare a lumii a cedat în runda secundă a turneului din China, după 6-2, 2-6, 3-6 în confruntarea cu Garbine Muguruza, din Spania, ocupanta locului 22 în clasamentul mondial.

Meciul a durat o oră şi 56 de minute, iar pentru prezenţa în turul doi la Wuhan, Halep va primi 12.900 de dolari şi 60 de puncte WTA. Duelul cu Muguruza a fost primul dintre cele două tenismene, sportiva iberică făcând cu această ocazie încă o victimă de lux, după ce, în luna mai a acestui an, o învinsese la Roland Garros pe Serena Williams, liderul mondial!
A ieşit şi Serena Williams!

De altfel, Garbine Muguruza este considerată una dintre viitoarele staruri ale tenisului feminin. După Halep, de la Wuhan a fost eliminată în turul doi şi Serena, care a abandonat, ieri, în meciul cu Alize Cornet, din Franţa. Americanca se afla la conducere în primul set, cu 6-5, moment în care a acuzat probleme medicale şi nu a mai putut continua.

Simona ar fi jucat în turul trei cu Elina Svitolina

Dacă avansa în runda următoare, Simona Halep se duela cu Elina Svitolina, din Ucraina, numărul 34 WTA, care, tot ieri, a trecut de Sabine Lisicki (Germania, nr. 26), scor 7-6, 6-3. Pentru jucătoarea constănţeană de 22 de ani urmează, săptămâna viitoare, turneul de la Beijing, ultimul înaintea participării la Turneul Campioanelor, de la Singapore. În urma înfrângerii de ieri, Simona este în pericol să piardă locul doi în clasament. Acest lucru se va întâmpla dacă Maria Şarapova (Rusia, nr. 4) va juca finala la Wuhan.

Horia Tecău, în sferturi la Shenzen

Un alt constănţean în schimb, Horia Tecău, a debutat cu dreptul la turneul de la Shenzen (China), dotat cu premii totale de 655.955 de dolari. Horia evoluează la dublu masculin, alături de Jean-Julien Rojer (Olanda), iar cei doi au trecut în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-1, de perechea Colin Fleming / Robert Lindstedt (Marea Britanie / Suedia), sportivul nordic fiind fostul partener de joc al lui Tecău. Meciul a durat doar 55 de minute, iar în turul următor (sferturile de finală), Tecău şi Rojer se vor confrunta cu ruşii Evgheni Donskov şi Teimuraz Gabaşvili. Succesul din optimi i-a adus perechii româno-olandeze 5.300 de dolari şi 45 de puncte ATP.

Sursa foto: wtafinals.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii