Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pleacă în Scoţia Rugbyşti de la Tomitanii Constanţa şi CS Cleopatra, convocaţi la loturile naţionale ale României

ro

02 Mar, 2018 00:00 3392 Marime text
Mai mulţi rugbyşti de la echipele constănţene Tomitanii şi Cleopatra au fost convocaţi la acţiuni ale loturilor naţionale Under-20 şi Under-17 ale României.
 
Prima reprezentativă s-a reunit pentru un stagiu prelungit, între 28 februarie şi 18 martie, care va cuprinde un cantonament la Izvorani (28 februarie - 6 martie), un altul în Scoţia, la Glasgow (6-12 martie), şi o pregătire comună cu echipa Under-19 a Franţei, la Bucureşti (12 - 18 martie). În Scoţia, „stejăreii“ vor susţine şi două meciuri de pregătire. Antrenorii lotului au convocat la aceste acţiuni 32 de jucători, dintre care trei sunt de la Tomitanii Constanţa: Flavian Cuprian (pilier), Adrian Ţală (taloner) şi Gabriel Ciorbac (linia a III-a).
 
„Obiectivul acestor stagii de pregătire este definitivarea lotului pentru Campionatul European de U-20, care va avea loc în luna aprilie, dar şi testarea potenţialului echipei, prin disputarea unor meciuri de pregătire în compania unor echipe puternice, apropiate ca vârstă şi valoare“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Rugby.
 
Constanţa, prin cluburile Cleopatra şi Tomitanii, are convocaţi şi la echipa naţională Under-17 a României, care va efectua între 4 şi 10 martie un stagiu de pregătire la Snagov. Staff-ul tehnic al lotului a convocat 38 de jucători, aleşi dintre cei 46 selectaţi în urma trialului naţional desfăşurat în luna iulie a anului trecut, la Baia Mare.
 
De la Cleopatra au fost chemaţi opt rugbyşti, clubul de pe litoral fiind pe primul loc (la egalitate cu CT Dinicu Golescu) în topul cluburilor care au dat jucători la această acţiune. Convocaţii Cleopatrei sunt: Alexandru Călin (pilier), Ionuţ Valentin Spiridon (taloner), Robert Găinariu (linia a II-a), Paul Ciceu, Emil Cotici (linia a III-a), Sorin Pândichi (mijlocaş la grămadă), Constantin Ionică (mijlocaş la deschidere) şi Alexandru Borza (aripă). De la Tomitanii au primit convocări Andrei Batcu (linia a II-a) şi Sebastian Veru (centru).
 
Sursa foto: Facebook (Romanian Rugby Federation)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dobrogean 02 Mar, 2018 15:22 Constanta.....un izvor de rugbysti,pacat ca acest sport minunat nu e asa de promovat la noi...si slab platit.La TV (local si national) si in ziare rar vezi stiri despre rugby,numai fotbal si iar fotbal!!!!!