Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul din Mangalia Emil Ghinea, laureat şi la ediţia 2019 a Galei Campionilor FRAS. Pe podium a urcat și Alin George Luca (galerie foto)

ro

04 Dec, 2019 00:00 3755 Marime text
Pentru al doilea an la rând, Timişoara a găzduit Gala Campionilor Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cea mai mare festivitate de final de an organizată de o federaţie sportivă din ţară.  
 
La eveniment au participat aproape 800 de persoane, sportivi şi invitaţi, printre care şi campionul Emil Ghinea, din Mangalia, autor şi în 2019 al unui sezon competiţional remarcabil, care i-a adus trei prezenţe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (maşini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia, pentru care a evoluat alături de elevul său, Alin George Luca. Pe lângă medalia de la echipe, acesta din urmă a urcat pe podium și la debutanți, secțiune la care a devenit vicecampion naţional!
 

Are şapte medalii în competiţie, dintre care patru de aur!

 
Medalia de aur din această stagiune de la Viteză în Coastă este a patra în competiţie pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)! În CNVC, pilotul din Mangalia a condus, între 2011 şi 2014, o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Din sezonul viitor însă, campionul de pe litoral se va afla în competiţie la bordul unui alt bolid, un bipost „Norma M20F“, bineînţeles la o altă grupă, E2SC (n.r. SC fiind prescurtarea de la „sports car“). Cu noua maşină, Emil a evoluat încă din ultima etapă a ediţiei 2019 a campionatului, când era deja campion naţional. „Pentru maşina Renault Clio V6 Trophy etapa de la Câmpulung Muscel a fost ultima la viteză în coastă. Ea şi-a făcut treaba dintotdeauna, din 2014 merg cu ea. Suntem fericiţi că am încheiat activitatea acestei maşini la viteză în coastă cu un titlu de campioană. O retragem din această întrecere campioană naţională. Din 2020, voi merge cu ea la Super Rally. Dacă spectatorii vor să o mai vadă în concurs, îi aştept la Super Rally la anul“, a punctat Emil Ghinea.
 

„Ne-am atins toate ţelurile“

 
Pilotul din Mangalia are satisfacţia încă unei stagiuni, 2019, de succes. „Ne-am atins ţelurile, în toate competiţiile. Le mulţumesc pentru susţinere partenerilor mei, întrucât, fără ei, nu aveam nicio şansă anul acesta să mergem la două campionate diferite, şi la viteză în coastă, şi la Super Rally. Le mulţumesc de asemenea mecanicilor mei «nebuni» şi în mod special lui Gabi Gym şi familiei lui. Acesta din urmă e alături de mine la fiecare etapă. E mult mai mult decât mecanicul meu. Nu în ultimul rând, îi mulţumesc familiei mele pentru întregul sprijin pe care mi-l oferă“, a punctat Emil Ghinea.
 
Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea, Alin George Luca)
 
Citeşte şi:
 
La viteză în coastă, Emil Ghinea pilotează un nou bolid, Norma M20F „Mulţi au spus că m-am băgat în cuşca leilor“ (galerie foto)

Şi-a făcut norma cu bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, un nou titlu de campion al României la viteză în coastă! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii