Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Grigoraş a venit la Constanţa „Când am văzut cum arată stadionul «Farul», am avut o strângere de inimă” (galerie foto)

ro

05 Oct, 2016 00:00 11409 Marime text


Antrenorul cel mai de succes din istoria modernă a FC Farul, Petre Grigoraş (în momentul de faţă principal la echipa de Liga 1 Pandurii Tg. Jiu), a fost prezent, ieri, la meciul amical de pe terenul SNC din Constanţa, dintre SSC Farul şi juniorii de la ACS Performer.
 
Profitând de pauza din Liga 1, Grigoraş a venit pentru câteva zile la Constanţa, iar ieri a ajuns şi la meciul de pe terenul SNC, pentru a-l vedea la joc pe fiul său, Alexandru (care e fotbalist la SSC Farul) şi pentru a se întâlni cu prietenii săi din ambele echipe şi cu suporterii. „Iniţiativa fanilor de a înfiinţa Suporter Spirit Club Farul Constanţa este lăudabilă şi îi felicit. Păcat însă că o echipă precum FC Farul, cu o aşa istorie, a intrat în faliment. Să sperăm că oraşul va ajuta SSC Farul să progreseze an de an. Suporterii au nevoie de susţinere. Constanţa e un oraş mare şi trebuie să avem şi noi o echipă bună, pentru comunitate, pentru copiii tuturor. E mare păcat ca un fenomen social precum FC Farul să dispară aşa, dintr-o dată. E chiar supărător ca unul dintre cele mai mari şi mai potente financiar oraşe din ţară să nu aibă echipă nici măcar în Liga a 2-a“, a declarat Petre Grigoraş, care a ajutat şi cu bani echipa înfiinţată de fani.

„Le ţin pumnii!”

Fostul antrenor al FC Farul este de părere că existenţa SSC Farul ar trebui să mobilizeze Constanţa. „Trebuie să existe o emulaţie. Sunt convins că oamenii politici şi conducerea oraşului vor face eforturi pentru a-i ajuta pe cei de la SSC Farul. Le ţin pumnii, m-am bucurat de această idee a fanilor şi bineînţeles că am spus şi eu prezent, cu cât am putut. Restul trebuie să rămână la oamenii de afaceri şi la cei din administraţia locală. În cel mai scurt timp, Constanţa trebuie să revină acolo unde îi e locul, între primele locuri ale Ligii 1, pentru imaginea oraşului şi a comunităţii, pentru mândria sportivă a tuturor. Şi nu mă refer numai la fotbal, văd că sportul dispare în general. Şi ce înseamnă sportul? Sănătate. Hai să ducem copiii şi pe stadioane, şi la terenuri de sport, şi la săli. O să ajungem să-i ducem doar prin cafenele, baruri, prin farmacii şi pe la cabinete oftalmologice, să-şi facă ochelari, de atâta stat numai în faţa calculatorului. Le doresc multă baftă celor de la SSC Farul şi voi mereu alături de ei“, a mai spus Grigoraş.      

„Mi-aş dori din tot sufletul să revin odată“ 

Cu ocazia scurtei prezenţe la Constanţa, antrenorul a fost să vadă şi stadionul „Farul“, iar imaginea arenei, care se deteriorează pe zi ce trece, i-a adus o mare mâhnire. „Farul e echipa mea de suflet. La acest club mi-am încheiat cariera de jucător şi mi-am început-o pe cea de antrenor. Niciodată nu voi uita momentele extraordinare trăite împreună cu echipa, cu suporterii, cu toţi. Nu pot să uit niciodată meciul de baraj cu FCM Bacău, când am reuşit să promovăm în prima divizie contra sistemului. Incredibil, mi se pare că a fost ieri. Mi-aduc aminte şi că la Divizia B aveam câte 10 - 12.000 de spectatori, în nocturnă. Iar acum, când văd la stadionul «Farul» că totul e în paragină, că au crescut buruienile şi că se dărâmă totul pe acolo, normal că am o strângere de inimă. Niciodată nu am ascuns că aici e casa mea şi că mi-aş dori din tot sufletul să revin odată. Iar dacă nu va fi aşa, măcar echipa asta să fie acolo unde merită“, arată Petre Grigoraş.

11 goluri în amicalul cu juniorii lui ACS Performer

Partida amicală de ieri i-a revenit SSC Farul cu 6-5 (2-1), golurile învingătorilor fiind marcate de Ochia (2, unul din penalty), Beşleagă, I. Florea, Al. Grigoraş şi D. Popa. Echipa de start a SSC Farul (antrenori, Ion Barbu şi Gică Mina; director tehnic, Viorel Farcaş) fost: Răzmeriţă - Meleandră, Dimofte, Bumbac, C. Ciobanu - D. Popa, Ochia, I. Florea, Beşleagă - Al. Grigoraş, Mazilu. Au mai jucat Năstase, Iacob, Elisei, Mândră şi antrenorul-jucător Ion Barbu. Pentru ACS Performer au marcat Dumitraşcu (2), Apostolache (2) şi C. Zamfir, primul „11“ fiind: L. Gheorghe - Roman, Robu, Lefter, Caragea - Apostolache, Şola - M. Zanfir, Dumitraşcu, V. Stancu - C. Zamfir. Au mai jucat Flavius şi Iordan. În poartă a stat Laurenţiu Gheorghe, antrenorul goal-keeper-ilor, în condiţiile în care portarul titular a fost învoit. Ceilalţi jucători de la ACS Performer care au jucat ieri au vârsta sub 19 ani.    

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ADEZIUNE LA SSC FARUL 04 Oct, 2016 22:50 SSC FARUL are nevoie de fiecare suporter! Devenind membri sustinatori aveti dreptul sa votati si sa fiti votati ! Cotizatiile si donatiile se vor face direct in contul curent Raiffeisen al clubului: RO58RZBR0000060018913282 Asociatia Suporter Spirit Club Farul Constanta. Impreuna ducem mai departe spiritul farist !