Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Grigoraş - „A căzut şi ultima improvizaţie“ SSC Farul Constanţa, echipa fără fundaş stânga

ro

05 Nov, 2018 00:00 3065 Marime text
În meciul de la Constanţa cu CS Mioveni, la SSC Farul fundaş stânga a jucat Andreas Iani, după ce în meciurile precedente fuseseră folosiţi pe acest post Rafael Licu sau Cosmin Zanfir. Petre Grigoraş, antrenorul principal al echipei constănţene, a subliniat că a fost nevoit să recurgă la improvizaţii pentru acea zonă a terenului.  
 
„Am ştiut de la început că va fi o perioadă extrem de grea. Mi-am asumat acest risc, atunci când am găsit echipa fără antrenor şi trebuie notat puţin: e prima echipă din istorie care începe campionatul fără fundaş stânga. Specificăm anumite lucruri, întrucât se pare că multe lucruri nu se ştiu. Am făcut improvizaţii. A căzut însă şi ultima improvizaţie, Rafael Licu, accidentat după meciul cu Petrolul. Va fi indisponibil minimum trei săptămâni. Utilizat şi el pe acel post, Coco Zanfir s-a accidentat şi el, dar sperăm ca din etapa viitoare să fie apt. Am folosit ca fundaşi stânga doi atacanţi“, a arătat Petre Grigoraş, care a felicitat echipa pentru atitudinea din partida cu CS Mioveni, încheiată 3-3, după ce oaspeţii au condus cu 3-1 în minutul 52.

„Nu trebuie să fim duri şi răi“

Principalul SSC Farul a remarcat că echipa de pe litoral are o defensivă „destul de fragilă“, lucru pe care l-a remarcat încă dinainte de a prelua echipa, în Liga a 2-a. „Până la iarnă, vom încerca să adunăm cât mai multe puncte. Vom trage apoi linie şi vom face o analiză pertinentă. Iar împreună cu conducerea vom face o analiză, pentru a lua cele mai bune decizii. Echipa are o apărare destul de fragilă, am văzut acest lucru dinainte de a veni antrenor. Unii dintre jucători poate nu s-au adaptat. Nu trebuie să fim duri şi răi. Unii poate nu aveau jocuri în picioare. Jucaseră la un nivel mult mai jos şi au avut nevoie de o perioadă de adaptare. E clar că acolo e un punct vulnerabil al nostru. Apoi, am venit după ce se terminase perioada de transferări. Poţi aduce şi acum jucători liberi de contract, dar care n-au jucat de şase luni. Aşa că am decis că vom merge pe mâna celor care au fost aduşi în vară. Am făcut şi rotaţii, am încercat şi mai multe soluţii. Ăştia suntem, nu trebuie să ne mai plângem. Eu unul chiar nu plâng pentru astfel de lucruri şi încerc în fiecare zi, în fiecare săptămână, să scot din ei ce e mai bun şi echipa să adune puncte“, a spus Petre Grigoraş.

Era mulţumit şi cu şase puncte

Tehnicianul constănţean s-a arătat mulţumit de câte puncte a adunat echipa în ultima perioadă. „De când am venit, am adunat ceva puncte, deşi am întâlnit echipe foarte grele. Dacă cineva m-ar fi întrebat acum o lună şi jumătate: «Câte puncte o să scoţi din partidele cu Energeticianul, FC Argeş şi Mioveni?» (n.r. meciuri jucate pe teren propriu)şi mi-ar fi spus că s-ar putea şapte puncte, l-aş fi pupat şi i-aş fi spus: «Cred că sunt mulţumit şi cu şase». Cred că am scos suficient de multe puncte din aceste jocuri cu adversari mai valoroşi ca noi. Cu Chindia am pierdut 1-5, după ce venisem de două zile la echipă, cu U Cluj am cedat acasă în urma unor «cadouri», dar eu, la ce am găsit aici, sunt mulţumit cât de cât. O să vi se pară aşa puţin ironic, dar nu e. Se putea şi mai bine, dar şi mult mai rău. Sunt mulţumit de punctele adunate în perioada asta“, a mai spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii