Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu, angrenaţi în Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle (galerie foto)

ro

13 Oct, 2018 00:00 2232 Marime text
A treia ediție a Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle se va disputa în lunile octombrie şi noiembrie, la Liceul Teoretic Ovidius.
 
Școlile și liceele din Constanța se vor duela pe parcursul a șapte etape, urmând ca cele mai bune echipe la fiecare categorie să participe la marea finală care va fi găzduită în luna noiembrie de City Park Mall. Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu sunt angrenați în această competiție, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei municipiului Constanța și care este inclusă în calendarul Federației Internaționale de Baschet 3x3. Toți jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 și vor puncta de asemenea și pentru România în clasamentul pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde baschetul 3x3 va fi prezent în premieră.
 
Peste 50 de școli și licee din municipiul Constanța își vor trimite reprezentantele la una sau mai multe dintre cele patru categorii: gimnaziu masculin, gimnaziu feminin, liceu masculin, liceu feminin. Baschetul 3x3 este unul dintre cele mai populare sporturi urbane de echipă, în special în rândul tinerilor, iar competițiile organizate în ultimii ani în Constanța au atras mii de participanți la toate categoriile de vârstă.
 
Constanța Streetplay3x3 Schools Battle este un proiect organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Sport Arena Streetball și susținut şi de alţi parteneri.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii