Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru competiții găzduite de H3R0 Mamaia. Constănțeni, în fruntea clasamentelor

ro

13 Oct, 2020 00:00 4272 Marime text
  • La CN Sprint, la open feminin s-a impus cunoscuta Antoanela Manac (ACS Atena Triatlon Constanța).
  • Proba de Supersprint, categoria Open, i-a revenit constănțeanului Cristian Tranulea (sportiv Under-23, de la CSA Steaua București).
  • La Supersprint, fete open, câștigătoarea întrecerii a fost junioara Casia Damian, de la Trident.
 
Triatlonul a revenit la malul mării, cu ocazia H3RO Mamaia, care a fost gazda a trei campionate naționale și a unei cupe a României. La întreceri au participat și reprezentanți ai Constanței, care au obținut rezultate frumoase.

La CN Sprint, la open feminin s-a impus cunoscuta Antoanela Manac (ACS Atena Triatlon Constanța), sportivă aflată în programul de pregătire al Federației Române de Triatlon pentru calificarea la Jocurile Olimpice. La Sprint, au concurat și alți sportivi de pe litoral, precum Mihnea Pazu (Trident Triathlon Team) - locul 7 la juniori (locul 12 la masculin), Alexandru Chesler (Trident) - locul 1 la 40-44 ani (14 la masculin), Cosmin Babenco (Trident) - locul 1 la 45-49 ani (19), Gheorghe Pazu (Trident) - locul 3 la 45-49 ani (27), Mihai Irimescu (Trident) - locul 2 la 50-54 ani (28), Iulian Belu (Trident) - locul 5 l 45-49 ani (39), Flavius Codea (Euxin Constanța) - locul 2 la 40-44 ani (23), Crisian Ciotic (Euxin) - locul 3 la 50-54 ani (31), Constantin Apostu (Euxin) - locul 1 la plus 65 ani (72) sau Maria Coteanu (Trident) - locul 5 la junioare (7 la feminin).

Cristian Tranulea și Casia Damian, câștigători și ei la Open


Proba de Supersprint, categoria Open, i-a revenit constănțeanului Cristian Tranulea (sportiv Under-23, legitimat la CSA Steaua București), urmat, pe poziția a doua a podiumului de Carol Popa (ACS Atena Triatlon Constanța). Carol a câștigat însă, după o luptă frumoasă dusă cu Cătălin Sviderski (CS Politehnica Cluj), categoria cadeți masculin, secțiune la care medalia de bronz i-a revenit lui Raul Petre (ACS Atena Triatlon), al patrulea la masculin. Pe locul șase la cadeți (8 la masculin) a fost Vlad Catană (ACS Atena Triatlon), iar pe cinci în ierarhia cadetelor (6 la feminin) s-a situat Ilona Ioan (ACS Atena Triatlon). La fete open, câștigătoarea întrecerii a fost junioara Casia Damian, de la Trident. Evoluții apreciate  au avut și cadeții de la Trident Triathlon, Luca Potecașu - locul 11 (14 la masculin), Ștefan Simion - 12 (15), Vlad Bocai - 17 (21), David Ermilov - 21 (25), Darius Singuran - 31 (26), Sophie Iofciu - 6 (7 la feminin) sau Larisa Ion - 13 (15).    

”Au confirmat așteptările”


”Cele mai importante curse ale sezonului de triatlon, Campionatele Naționale pe distanțele supersprint, sprint și half, s-au desfășurat la Mamaia. Cadeții noștri, Ilona Ioan, Vlad Catană, Carol Popa și Raul Petre, au concurat la categoria supersprint și au confirmat așteptările, reușind clasări fruntașe și confirmând potențialul pe care îl au. Adevărate modele pentru oricine. Așadar, noul campion național la categoria cadeți este Carol, iar podiumul este încheiat cu locul 3 de Raul, copii care, la nici 14 ani împliniți (în cazul lui Raul), confirmă potențialul imens pe care îl au. Ilona și Vlad completează cu locurile 5 la fete, respectiv băieți. Felicitari, dragilor! Fiți conștienți de calitățile voastre, folosiți-vă atuurile și concentrați-vă eforturile pentru că puteti mișca o lume întreagă!”, a fost mesajul Atena Triatlon Constanța.     

Evoluții și la proba half         


Sportivi de pe litoral au concurat și la proba half a Campionatului Național. Teofic Ildis (Trident) a fost primul la categoria 35-39 ani și al 12-lea la masculin, Adrian Nanulescu (Atena Triatlon) s-a clasat pe doi (61) la categoria 55-59 ani, iar Ionel Aleonte (Trident) a ocupat prima poziție la plus 65 ani (97 la masculin). De asemenea, la proba olimpică, Mihai Anton, de la Euxin Constanța, s-a situat pe poziția secundă la 35-39 ani (pe 4 la masculin). 

Timpii nu au fost cei mai buni  


”H3RO Mamaia a fost organizat anul acesta în condiții speciale, din cauza pandemiei Covid19. Au fost luate toate măsurile impuse de situația specială în care ne aflăm, astfel încât cursa să poată avea loc în condiții de maximă siguranță pentru sportivi. Timpii nu au fost cei mai buni, deoarece vântul de la proba de bicicletă și curenții de la proba de înot au influențat performanțele sportivilor. Cele 3 campionate naționale și o cupă a României din cadrul H3RO Mamaia au adunat la start aproape 500 de sportivi, participarea masivă fiind limitată și restricționată de pandemia Covid 19”, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Triatlon.

Citește și:

Triatlonistul constănțean Cristian Tranulea, medaliat național și la tineret. La ștafetă, își păstrează seria fără înfrângere (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii