Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru baschetbaliste de la CSS - Phoenix Constanţa, la lotul naţional al României

ro

13 Feb, 2015 00:00 2775 Marime text
Patru baschetbaliste de la CSS - Phoenix Constanţa, Bianca Ivanov (în foto - jucătoarea cu numărul 6), Ioana Marin (10), Anca Crăciun (7) şi Andreea Mititelu (30), au rămas pe lista celor 20 de sportive avute în vedere de Federaţia Română de Baschet pentru lotul naţional de până în 15 ani. 
 
 Trialul pentru alcătuirea acestei reprezentative, atât la feminin, cât şi la masculin, a avut loc, timp de opt zile, la Gheorghieni, în judeţul Harghita. Între cele aproximativ 60 de sportive sosite la selecţie, s-au numărat şi opt de la CSS - Phoenix Constanţa (fuziune, din septembrie 2014, între Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 şi Clubul Sportiv Phoenix Constanţa). Cele opt, cele mai bune baschetbaliste de la CSS - Phoenix, au participat la trial alături de antrenorul Cristian Mănăstireanu (CS Phoenix Constanţa), care a făcut parte din staff-ul de antrenori responsabili pentru perioada de pregătire şi selecție. În urma a două zile de antrenament și de demonstraţii ale cunoştințelor de baschet, dar ținându-se cont în primul rând de calitățile fizice, dintre cele 60 sosite la selecție, de testele antrenorilor federali au trecut doar 20. Constănţencele Bianca Ivanov, Ioana Marin, Anca Crăciun şi Andreea Mititelu au fost selectate și au rămas la Gheorghieni să se antreneze cu lotul până la finalul săptămânii.

 Au demonstrat că pot reprezenta România

„Bianca Ivanov şi Ioana Marin joacă baschet de şapte ani. În toată această perioadă de competiții naționale de la categoria baby-baschet / minibaschet / juniorat, fetele au demonstrat ca pot fi de perspectivă pentru a reprezenta lotul național. Anca Crăciun practică baschetul de trei ani. Datorită perseverenţei și a calităților fizice deosebite a fost în vizorul antrenorilor și propusă pe lista celor 20 de jucătoare ale lotului național. Andreea Mititelu a fost selectată şi ea la lot datorită calităţilor fizice deosebite și a ambiției de a progresa continuu“, a declarat Cristian Mănăstireanu.

 Cantonament la Braşov

În aceeaşi perioadă, echipa feminină Under-14 de la CSS - Phoenix Constanţa, împreună cu restul sportivelor Under-15 și Under-16, a fost în cantonament la Brașov, pentru o pregătire fizică necesară înainte de turneul semifinal al campionatului Under-14 (la care constănțencele s-au calificat), dar şi înainte de etapele semifinale care au început deja pentru Under-16 feminin (competiție la care evoluează sportive de Under-15 și de Under-16). Baschetbalistele au fost însoţite la Braşov de antrenoarea Ramona Coroamă (CSS1).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii