Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Partidele cu ei au avut mereu o încărcătură aparte“ Duminică, FC Viitorul întâlneşte FCSB la Ovidiu. Un meci cu mari ambiţii!

ro

14 Dec, 2019 00:00 2799 Marime text

În etapa a 21-a a Ligii 1, FC Viitorul se dulează cu FCSB! Meciul, care se joacă cu echipa lui Hagi gazdă, la Ovidiu, duminică, 15 decembrie, de la ora 20.30, găseşte cele două formaţii despărţite în clasament de două puncte.
 
 
FC Viitorul e pe trei în clasament, cu 35 de puncte (la cinci lungimi în spatele liderului Astra Giurgiu), în vreme ce FCSB se găseşte pe poziţia a cincea, cu 33 de puncte. În tur, s-a impus FCSB, scor 2-1 (Ad. Popa 38, Gnohere 65 / G. Iancu 45), echipa de pe litoral înregistrând la acea dată primul eşec stagional (în etapa a opta). Căpitanul FC Viitorul, Bogdan Țîru, crede că partida de duminică va fi una deschisă.
 
„Un meci foarte greu, cum sunt toate în general. Dar cu FCSB mereu a fost o încărcătură aparte. Mulţi jucători de la noi au plecat acolo şi îşi doresc foarte mult să câştige la Ovidiu. Va fi un meci frumos, deschis, între două echipe foarte bune. Sperăm să ieşim învingători. Fiind sfârşit de an, ne dorim cu toţii să terminăm cu bine ultimele două meciuri. Sperăm să obţinem rezultate pozitive, pentru că le merităm, la modul cum ne pregătim“, a spus Țîru, care nu va juca însă contra FCSB, fiind suspendat din pricina cumulului de cartonaşe galbene. În momentul de faţă, la FCSB sunt cinci jucători lansaţi în fotbalul mare de FC Viitorul: Fl. Tănase, Fl. Coman, Nedelcu, Vână şi Manea.
 

„Avem un moral foarte bun“

 
„Întotdeauna, un meci cu FCSB e important. Au fost mereu partide frumoase între noi şi ei. Trebuie să pregătim bine confruntarea. Întâlnim o echipă valoroasă, trebuie să jucăm fotbalul nostru obişnuit şi să câştigăm. Un asemenea meci orice jucător şi-l doreşte. În ultima perioadă, am obţinut rezultate bune contra lor. Ne dorim ca şi duminică să facem un meci bun şi să învingem. Avem un moral foarte bun după victoria de la Voluntari. Veneam după două înfrângeri şi după o perioadă lungă în care nu ne impusesem în deplasare. Îmi doresc ca suporterii noştri să fie în număr mare la stadion şi duminică şi să ne susţină aşa cum au făcut-o de fiecare dată“, a spus şi Sebastian Mladen, un alt fotbalist experimentat al FC Viitorul.
 

Un vis pe care îl are de mic

 
Căpitan al echipei lui Hagi în peste 50 de partide în Liga 1, Bogdan Țîru traversează un nou sezon foarte bun. Deşi este fundaş central, Țîru a reuşit cinci goluri în acest sezon (trei în Liga 1 şi două în Europa League), contribuind la multe dintre succesele formaţiei constănţene. La 25 de ani şi înalt de 1,85 metri, căpitanul Viitorului are peste 160 de meciuri în Liga 1 şi ţinteşte revenirea la prima reprezentativă, dar şi noi trofee cu FC Viitorul. „Este un lucru important că sunt căpitanul FC Viitorul. Încă de când am ajuns la Academie am fost responsabilizat cu banderola. Să fiu căpitan  la echipa mare este un vis pe care îl am de mic. Mă bucur că am fost ales şi de băieţi să conduc grupul. Este un sentiment plăcut, dar în acelaşi timp trebuie să împing echipa de la spate“, a spus Bogdan Țîru.
 

Cinci selecţii la Naţionala României

 
Palmaresul lui Țîru la seniori este următorul: campion în sezonul 2016/2017 cu FC Viitorul, câştigător al Cupei României şi al Supercupei României în 2019 cu FC Viitorul, 163 de meciuri în Liga 1 şi 7 goluri marcate, 11 meciuri în cupele europene şi două goluri marcate, cinci selecţii la Naţionala de seniori a României. „Normal că mă gândesc la revenirea la echipa naţională. Am fost acolo, am luat pulsul formaţiei reprezentative. Din păcate, în ultima vreme l-am pierdut. Dar am avut evoluţii bune, constante, am marcat şi cinci goluri şi cred că, depunând şi mai multă muncă şi cu alţi ochii aţintiţi pe mine, poate voi reveni sub tricolor“, a menţionat Țîru.   
 

„Am avut ceva emoţii“

 
Stoperul Viitorului îşi aminteşte şi primul meci în care a fost căpitan al echipei constănţene, într-un meci cu Rapid, în Giuleşti. „Echipa noastră era atunci la Bucureşti. Eram mic, la început în Liga 1 şi am avut ceva emoţii. Erau mulţi jucători cu nume în echipa noastră atunci şi am fost responsabilizat în plus. Am jucat în Giuleşti, atmosferă frumoasă, stadion plin. Mi-a plăcut. Ambiţiile noastre sunt mereu de a prinde turneul play-off şi de a fi sus în clasament. Important e să o ţinem pe aceeaşi linie, să obţinem rezultate pozitive şi să avem evoluţii cât mai bune“, a punctat fotbalistul Viitorului, care, în acest sezon, este cel mai bun jucător roman la dueluri defensive şi la dueluri aeriene în Liga 1.  
 
Citeşte şi:
 
Duminică, FC Viitorul joacă la Ovidiu cu FCSB Sebastian Mladen - „Ne dorim să facem un meci bun şi să învingem“

Primul eşec pentru FC Viitorul în campionat Gică Hagi - „Aveam ambiţiile mele şi credeam că putem lua cele trei puncte“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii