Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:54 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participare numeroasă Pentru Izabela Vintilă, visul a devenit realitate, la etapa de la Cumpăna a Cupei „Mării Negre“ (galerie foto)

ro

04 Sep, 2017 00:00 1228 Marime text
Peste 145 de sportivi au luat startul, sâmbătă, la Cumpăna, la prima etapă a Cupei „Mării Negre“ la ciclism pentru copii, ediţia 2017 (a patra). Concurenţii au evoluat la patru categorii de vârstă (masculin si feminin), iar preţ de câteva ore, şoseaua Constanţei din Cumpăna s-a transformat în zonă de rulare pentru biciclişti. 
 
Competiţia a fost organizată de Primăria comunei Cumpăna, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Clubul Judeţean de Ciclism Constanţa. Startul a fost dat chiar de către primarul localităţii Cumpăna, ec. Mariana Gâju, care a ţinut să îi felicite pe toţi concurenţi şi să le mulţumească pentru interesul şi numărul mare de înscrieri. La eveniment au participat şi Elena Frîncu (membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Florin Neagu (viceprimar al comunei Cumpăna), Mariana Solomon (director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa), Ion Răuţă (inspector în cadrul compartimentului sport, cultură şi religie la Primăria Cumpăna) şi Victor Bănescu (preşedintele Clubului Judeţean de Ciclism Constanţa).
 
Condiţiile şi organizarea de la Cumpăna, apreciate
 
În funcţie de vârstă, participanţii au efectuat două sau mai multe tururi ale traseului. Concurenţii şi-au dat silinţa şi au încercat să câştige competiţia, însă, la final, cu toţii au fost premiaţi. Părinţii au fost şi ei mulţumiţi că se organizează astfel de activităţi pentru copii şi au apreciat condiţiile şi organizarea de la Cumpăna. Cea de-a doua etapă este programată la Medgidia, pe 23 septembrie, iar Cupa „Mării Negre“ se va sfârşi odată cu cea de-a treia etapă, care va avea loc pe 30 septembrie, la VIVO! Constanţa.

Ei au urcat pe podium 

Iată-i pe cei care au urcat pe podium la etapa de la Cumpăna a „Cupei Mării Negre“: categoria 5-7 ani - feminin - 1. Ioana Anamaria Pătraşcu, 2. Lavinia Neagu, 3. Ioana Ciobăniţă; masculin - 1. Ionuţ Denis Voinea, 2. Ştefan Alexandru Leu, 3. Raul Gabriel Anghelina; categoria 8-10 ani - feminin - 1. Amalia Cristina Pătraşcu, 2. Maria Lucia Chitic, 3. Andreia Cosmina Popa; masculin - 1. Rareş Iacob, 2. Mihai Brânză, 3. Matei Gabriel Butuc; categoria 11-13 ani - feminin - 1. Sabina Petrescu, 2. Izabela Vintilă, 3. Daria Filip; masculin - 1. Mihnea Harasim, 2. Matei Ion, 3. Alexandru Sebastian Silaghi; categoria 14-16 ani - feminin - 1. Maria Ecaterina Stancu, 2. Maria Coteanu, 3. Sabina Petrescu; masculin - 1. Mihnea Harasim, 2. Alexandru Marius Paris, 3. Aurelian Genet.

Ce au primit rutierii 

Toţi rutierii au primit din partea organizatorilor o diplomă de participare şi un pachet cu dulciuri constând în: suc, corn şi biscuiţi cu ciocolată. Câştigătorii primelor trei locuri, de la fiecare categorie de vârstă, au primit fiecare câte o cască şi o pereche de mănuşi profesionale, diplome, medalii, dar şi câte o revistă de promovare a comunei. 

A arătat tuturor că se poate 

La categoria 11 - 13 ani feminin, pe locul doi a terminat cursa Izabela Vintilă, de 13 ani, din Cumpăna, elevă în clasa a VII-a. Interesant este că, în ciuda participării multor ciclişti profesionişti, această fetiţă a demonstrat tuturor că se poate, dovedind reale calităţi. Povestea ei nu este una tocmai fericită. Provine dintr-o familie modestă, drept pentru care acest copil nu a avut o bicicletă a ei. A avut însă o dorinţă imensă, aceea de a participa la startul competiţiei şi de a arăta tuturor că se poate. Tatăl ei a împrumutat sâmbătă o bicicletă, ca acest copil minunat să-şi poată duce visul mai departe. Pentru ea, sâmbătă, visul a devenit realitate. Acum poate este rândul comunităţii să-i ajute şi să-i sprijine pe toţi aceşti copii care doresc să facă performanţă, care pot fi campionii de mâine. De menţionat că cel care a încheiat cursa pe locul trei la categoria 5 - 7 ani, Raul Anghelina, este tot din Cumpăna!
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii