Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pantera“ din poarta HC Dobrogea Sud Constanţa Ionuţ Iancu - „Ne e tare dor de voi şi de bucuria voastră!”

ro

20 Feb, 2021 00:00 4425 Marime text
  • Portarul Ionuţ Iancu, de la HC Dobrogea Sud Constanţa, şi-a serbat ziua de naştere.
  • Handbalistul speră ca echipa să câştige Cupa României şi să obţină măcar locul doi în campionat. 
  • Ionuţ Iancu are evoluţiie bune şi la echipa naţională, care participă în preliminariile Campionatului European.
 
În ziua în care a împlinit 27 de ani, Ionuţ Iancu, portar la formaţia masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa şi la echipa naţională a României, a intrat live cu suporterii pe pagina de Facebook a clubului. 
 
Fanii i-au urat la mulţi ani şi să ferece în continuare poarta. „La mulţi ani, Ionuţ Iancu! «Pantera» din poarta HCD-ului împlineşte 27 de ani. Matematica e simplă: mai are multe sezoane de jucat la Constanţa! Îi dorim să câştige multe trofee!”, a fost şi mesajul grupării de pe litoral.
 

„E mare nevoie de fani”

 
Ionuţ Iancu a precizat şi cu acest prilej că lui şi colegilor săi le e foarte greu fără suporteri în tribună. „E greu cu această pandemie, dar în mare parte să zicem că a trecut şi sperăm ca, măcar pe finalul campionatului, să avem suporterii lângă noi în tribune, să ne susţină cum o fac de obicei. E mare nevoie de fani. Altfel ne raportăm la meci când îi avem alături, la sală. Meciurile fără suporteri sunt ca unele amicale. Întâlnirile sunt importante şi trebuie să ne aducem la fiecare aportul 100%, dar nu e aceeaşi atmosferă, iar fără sprijinul tribunei e destul de greu. Sper să trecem cât mai repede de pandemie, căci atât 2020, cât şi 2021 sunt ani foarte grei”, a punctat Iancu: adresându-li-se direct şi suporterilor: „Ne e tare dor de voi şi de bucuria voastră!”.
 

O medalie la Constanţa

 
Sistemul de disputare a partidelor din Liga Naţională (în cadrul turneelor, cu pauze mari între meciuri) şi restricţiile de pe urma coronavirusului le îngrunează misiunea handbaliştilor.   
 
„Jucăm ba la Sfântu Gheorghe, ba la Bucureşti. E greu, meciuri din zi în zi, dificile, oboseală mare, iar, cum ne-au plecat şi trei jucători, le simţim lipsa. Ne-a afectat această situaţie, suntem mai puţini acum la antrenamente şi meciuri, ne schimbau când aveam nevoie, era lotul mai mare. Dar asta e, nu avem ce face, trebuie să mergem înainte, iar cu jucătorii care sunt trebuie să scoatem rezultate cât mai bune şi să aducem o medalie la Constanţa. Încercăm să avem nervii tari, dar e greu, cu aşa mare pauză între partide, când meciul vine după două - trei săptămâni. Nu putem face duş în sală, iar, cum e frig afară, tot mai mulţi colegi răcesc. Dar ne adaptăm, nu avem ce face. Trebuie să fim cât mai tari, ne aşteaptă meciuri foarte grele. Să fim atenţi să nu ne accidentăm şi să fim puternici”, a precizat Ionuţ Iancu. 
 

Cel mai realistic obiectiv

 
În acest moment, HCDS ocupă locul trei în clasamentul Ligii Naţionale, la un punct de poziţia secundă şi la nouă de liderul Dinamo Bucureşti.
 
„În campionat, cum Dinamo are un avans destul de mare faţă de noi, e greu să obţinem titlul. Pentru noi, locul doi în campionat mi se pare în momentul de faţă cel mai realistic obiectiv. Nu spun că e imposibil să ieşim campioni, Doamne fereşte, iar, dacă avem o şansă reală la prima poziţie, nu ne vom lăsa şi vom să trage cât mai tare. Speranţe la campionat sunt doar dacă se încurcă Dinamo de două - trei ori, ceea ce e greu de crezut, întrucât ei joacă foarte bine, aşa cum au făcut-o în ultimii ani. Din câte ştiu, turneul play-off nu se va mai disputa, iar, cu diferenţa de puncte de acum, e destul de greu. În ce priveşte Cupa, sper să ridicăm acest trofeu deasupra capului”, a menţionat Ionuţ Iancu. 
 

Naţionala, parcurs frumos
 

„Pantera“ s-a remarcat nu numai în poarta echipei de pe litoral, ci şi în cea a echipei naţionale, care e angrenată în preliminariile Campionatului European din 2022.
 
„La echipa naţională, avem un parcurs frumos. Am avut un meci bun cu Suedia, de care ne-am ţinut aproape. Pe Muntenegru am învins-o la o diferenţă neaşteptată. Urmează două meciuri destul de grele, cu Kosovo. Suntem cotaţi mai bine, dar trebuie să fim concentraţi. În primul meci în deplasare nu trebuie să avem surprize. Să fim montaţi, că sigur nu vom avea un meci uşor acolo. Urmează returul cu Suedia, în care sperăm să facem o surpriză, ei au terminat totuşi pe locul doi la Campionatul Mondial. După care partida care ar fi cea mai importantă, cu Muntenegru. Trebuie să facem un meci bun. Avem şi  varianta de a nu pierde la nouă goluri, dar vom merge acolo să dăm tot ce mai bun şi să câştigăm”, a spus portarul.
 

Dorinţă: să ajungă şi la un turneu final

 
Ionuţ Iancu îşi doreşte mult să prindă un turneu final cu echipa României. „E destul de greu să mă uit la televitor la marile competiţii. De mult am această dorinţă, de a ajunge la un turneu final. Pentru aceasta am tras atâţia ani, de când sunt la Naţională, mi-am dorit tot timpul să fiu acolo şi să pot ajuta. Acum e o şansă destul de mare, sper să o împlinim şi să ajungem la un turneu final. Iar, când vom fi acolo, să facem o treabă bună, nu doar să ne mulţumim cu prezenţa”, a arătat handbalistul HCDS.
 
Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud Constanța
Ionuț Iancu și Nebojsa Simovic - colegi la club, adversari la Națională. Portarul, MVP!

 
#ConstantaEsteBine
Handbalistul Ionuț Iancu, de la HC Dobrogea Sud Constanța, a interpretat la vioară „Ave Maria“ (video)

 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii