Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Trifan dă strălucire Taekwondo-ului „Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu e din nou campion european

ro

13 Feb, 2015 00:00 2713 Marime text
Sportivul Ovidiu Trifan, din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu, în vârstă de numai 16 ani, culege în continuare aprecierile lumii Taekwondo-ului. Evoluţiile sale senzaţionale, încununate de medalii peste medalii, l-au dus pe locul cinci în Europa şi pe zece în lume la categoria -48 kilograme a juniorilor. Ultimul său mare rezultat s-a înregistrat la Campionatul European pe echipe, din Antalya, unde a cucerit un nou titlu continental.
 
Tânărul campion, zis „Bruce Lee“, a fost lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu (antrenor, Laurenţiu Palangă), club sprijinit consistent de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local. Ovidiu Trifan practică Taekwondo de la vârsta de zece ani, iar de aproape trei ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Sportivul este elev la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu, localitate în care se mai şi pregăteşte la Taekwondo.

 Sezonul 2015 a început foarte bine

Ovidiu are o remarcabilă serie de victorii în întrecerile interne şi internaţionale. Anul trecut, a obţinut medalia de aur la Campionatul European de Taekwondo WTF pe echipe din Turcia. Sezonul 2015 a început în aceeaşi notă. În ianuarie, s-a impus (într-o manieră categorică) la Openul Greciei, iar zilele trecute, în Antalya, a urcat iar pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Europenele pe echipe. Realizările lui Ovidiu au fost remarcate, cu vorbe alese, şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Taekwondo WTF. 

 Site-ul Federaţiei - „Cele mai clare victorii ale unui român“

 „În toamna anului trecut, odată cu întrecerile Campionatului European Under-21, susţinut în Austria, la Innsbruck, un tânăr sportiv, practicant de Taekwondo WTF, Ovidiu Trifan pe numele său, le făcea o promisiune tuturor celor care l-au susţinut, că nu s-au înşelat atunci când şi-au pus speranţele în el. Acum, la mai bine de şase luni de atunci, Ovidiu s-a ţinut de cuvânt şi, unul câte unul, toţi adversarii săi, de la toate nivelurile europene sau G1 la care a participat, au căzut. Ultima sa victimă a fost sportivul de origine turcă Omer Faruk Kardes, în finala Campionatului European pe echipe. Ne aflăm într-un moment lipsit de precedent în istoria recentă a Taekwondo-ului modern, un moment ce străluceşte prin prisma realizărilor acestui sportiv, care, pur şi simplu, refuză să piardă, şi nu oricum, ci în faţa unor adversari de elită. Victoriile sale de la această ediţie a Campionatului European pe Echipe, la o diferenţă medie de 10,75 puncte pe meci, sunt unele dintre cele mai clare înregistrate vreodată pe plan internaţional de un sportiv român. Suntem onoraţi şi încântaţi de prestaţia lui Ovidiu şi credem că, alături de ceilalţi sportivi din lotul naţional, poate reprezenta un exemplu pentru noul val de practicanţi ai acestei discipline sportive olimpice, sperăm noi, cu rezultate pe măsura ambiţiilor acestora“, se arată pe site-ul federaţiei.        

 Centru naţional de cadeţi la Mihail Kogălniceanu?

 Rezultatele valorosului luptător le-au umplut inimile de fericire membrilor familiei sale şi celor apropiaţi. „Ovidiu a reuşit în mai puţin de două luni să înalţe drapelul României pe cele mai înalte culmi, iar imnul naţional a fost ascultat în picioare şi cu respect de sute de sportivi şi de reprezentanţi ai numeroase ţări europene şi nu numai. Graţie seriozităţii şi ambiţiei, atât ale sale, cât şi ale antrenorului Laurenţiu Palangă, Ovidiu a reuşit să se claseze, conform clasamentului oficial al Federaţiei Internaţionale de Taekwondo WTF, pe locul cinci în Europa şi pe locul zece în lume“, a spus, plin de mândrie, tatăl lui Ovidiu, Sorin-Ovidiu Trifan. Antrenorul Laurenţiu Palangă a menţionat: „Este ceva deosebit ce a realizat Ovidiu. Niciun alt sportiv român nu a mai reuşit asemenea rezultate. În planul nostru stă înfiinţarea la Mihail Kogălniceanu a unui centru naţional de pregătire pentru cadeţi. Vrem să mai scoatem campioni asemenea lui Ovidiu, care să reprezinte cu cinste România.“ 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii