Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Optimi la Australian Open Simona Halep se pregăteşte de duelul cu Yanina Wickmayer, pe care nu a învins-o niciodată

ro

24 Jan, 2015 00:00 2228 Marime text


Parcurs fără greşeală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, pentru cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, care s-a calificat, ieri, în optimile de finală.

În „16“-imi, a treia jucătoare a lumii şi cap de serie numărul trei la Melbourne a trecut cu scorul de 6-4, 7-5 de americanca Bethanie Mattek-Sands (locul 258 WTA). În setul secund, Simona a condus cu 5-1, dar a fost egalată la cinci, după ce Mattek-Sands a reuşit singurele sale două break-uri din meci. În cele din urmă, Halep s-a impus, într-o oră şi 32 de minute, obţinând pentru această victorie 240 de puncte WTA şi 175.000 de dolari australieni (123.500 de euro). 
„Am avut un meci greu, contra unei adversare puternice, o luptătoare. M-a incomodat şi căldura. Am fost puţin obosită în setul secund, dar m-am concentrat şi am încheiat meciul cu bine. Ştiam că Bethanie vine des la fileu, astfel că în dimineaţa meciului am exersat multe passing-uri. Nu e uşor să te adaptezi unui asemenea stil de joc, însă în timpul meciului mi-au ieşit câteva passing-uri bune“, a declarat Simona Halep.

Simona a pierdut toate meciurile cu Wickmayer

În optimi, constănţeanca o va întâlni pe Yanina Wickmayer (Belgia, 80 WTA), care a ajuns în această fază după ce a învins-o pe italianca Sara Erani (locul 14 WTA şi a patra favorită la Australian Open), cu 4-6, 6-4, 6-3. Simona, care, anul trecut, a disputat sfert de finală la Antipozi, a pierdut toate cele trei meciuri jucate până acum cu Wickmayer. Mai mult, constănţeanca nu i-a luat în aceste partide nici măcar un set belgiencei, dar confruntările s-au jucat în anii 2010 (finala de la Torhout), 2011 (sferturile de la Auckland) şi 2012 (sferturile de la Hobart), înainte ca Simona să aibă acel salt remarcabil în clasamentul mondial.    
În vârstă de 25 de ani, Yanina Wickmayer şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, ea ajungând în turul al patrulea şi în 2010. Cea mai bună clasare a lui Wickmayer este locul 12 WTA (în aprilie 2010), după ce, în 2009, a jucat semifinală la US Open. La această ediţie a întrecerii australiene, belgianca a disputat numai partide de trei seturi, pe când Simona şi-a învins toate adversarele în două seturi.

Halep foloseşte un nou tip de rachetă

„Chiar dacă nu am învins-o niciodată până acum pe Yanina Wickmayer, va fi altă poveste de data aceasta. Mi-am îmbunătăţit mult jocul de la ultima noastră întâlnire. Mă aştept la o partidă grea, dar am şansa mea. O cunosc pe belgiancă, este foarte înaltă şi puternică. A fost în top 20. Loveşte foarte tare mingea şi serveşte bine. Voi lupta însă pentru fiecare punct. Trebuie să fiu agresivă şi să joc repede“, a spus Simona, care simte în joc efectele pozitive ale folosirii, din acest an, a unui nou model de rachetă Wilson. „Îmi oferă mai mult control şi mai multă putere în execuţii. Cred că este cea mai bună rachetă pentru mine. Mi-a plăcut imediat de cum am luat-o“, spus Halep. Până în 2015, Simona a jucat cu un model Wilson Steam 99, acum folosind rachete din noua gamă Burn, lansată de curând de Wilson. ŞI japonezul Kei Nishikori (locul 5 ATP) utilizează acest tip de rachetă. 

Halep şi Begu s-ar putea întâlni în semifinale

În optimi a ajuns şi o altă româncă, Irina Begu, cea care se va confrunta în partida următoare cu Eugenie Bouchard (Canada, 7 WTA şi a şaptea favorită). Învingătoarele din meciurile Halep - Wickmayer şi Begu - Bouchard şi se vor întâlni în semifinale dacă trec de partidele din sferturi.

Şi Tecău a ajuns în optimi

Tot ieri, constănţeanul Horia Tecău şi partenerul său de la dublu, olandezul Jean-Julien Rojer, s-au calificat în optimi, după ce au învins cu 6-4, 6-2 perechea australiană Chris Guccione / Lleyton Hewitt. La Australian Open, Tecău şi Rojer alcătuiesc cuplul cap de serie numărul 6, iar pentru calificarea în optimi vor primi 39.000 de dolari australieni (27.500 de euro). Dacă se va impune şi în turul trei, Tecău l-ar putea avea ca adversar în sferturi pe românul Florin Mergea. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii