Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfrângere la Toronto Obiectivul Simonei Halep e să se califice la Turneul Campioanelor de la Singapore

ro

12 Aug, 2015 00:00 1080 Marime text

Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, a declarat că obiectivul ei pentru restul sezonului e calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, o întrecere la care, anul trecut, a jucat finala, iar în grupe a învins categoric liderul mondial, Serena Williams.

În acest moment, în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, Simona se află pe locul trei şi a spus că, în sezonul de hard, nu şi-a fixat un obiectiv anume. Constănţeanca de 23 de ani a debutat la turneul canadian Rogers Cup, de categorie Premier 5, aceasta fiind prima sa apariţie după Wimbledon, de la finele lunii iunie, când a pierdut în primul tur. La Toronto, Halep s-a înscris şi la simplu (unde a fost cotată cu a doua şansă la cucerirea trofeului şi a fost exceptată de la primul tur), şi la dublu feminin.
 
„Am fost puţin obosită, de aceea mi-am luat o pauză mai lungă după Wimbledon. N-am obţinut rezultate grozave pe iarbă şi pe zgură, iar acum tot ce vreau e să joc din nou până la ultima minge. Cred că turneul de la Toronto e un bun prilej de a practica din nou un tenis bun. În trecut, am avut aici rezultate frumoase. În 2011 de pildă, am venit din calificări şi în primul tur am obţinut cea mai importantă victorie a mea de până atunci, contra sportivei din Rusia Svetlana Kuzneţova (n.r. 4-6, 6-4, 6-3). Mă bucur că joc din nou la Rogers Cup, unde m-am bucurat mereu de susţinerea fanilor. Sper să-mi regăsesc încrederea în mine şi bucuria de a juca tenis“, a spus Simona Halep.

Adversar puternic la debutul din turneul de simplu

Primul meci pe care Simona Halep l-a susţinut la Toronto a fost la dublu feminin, unde a făcut pereche cu Daria Gavrilova, din Rusia. Beneficiare ale unui wild-card, cele două au pierdut însă în runda inaugurală, ratând calificarea în optimi. Cuplul Halep - Gavrilova a fost învins de dublul Darija Jurak (Croaţia) - Raquel Kops-Jones (SUA), care s-a impus cu 6-2, 6-3, după o oră şi opt minute. Pentru prezenţa în „16”-imi, Halep şi Gavrilova vor primi un punct în clasamentul de dublu şi 4.115 dolari. La simplu, Simona o va întâlni în primul ei meci (partidă contând pentru turul doi) pe Jelena Jankovic (Serbia, 23 WTA), care a trecut în runda inaugurală de Caroline Garcia (Franţa, 38 WTA), scor 7-6, 6-2, după o oră şi 38 de minute de joc. Turneul de la Toronto este dotat cu premii totale de 2,3 milioane de dolari.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii