Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O victorie convingătoare” HC Dobrogea Sud Constanţa, succes în confruntarea cu Politehnica Timişoara

ro

09 Apr, 2021 20:40 2470 Marime text
 
 
  • „Delfinii” au trecut peste eşecul cu Minaur Baia Mare din prima zi a turneului de la Cluj-Napoca.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa a disputat astăzi a doua partidă a turneului de la Cluj-Napoca, duelându-se cu Politehnica Timişoara, în etapa a 23-a a Ligii Naţionale.

„Delfinii” au trecut peste eşecul cu Minaur Baia Mare din prima zi şi au reuşit să câştige astăzi, scor 24-18 (13-7).
 

O victorie convingătoare a băieţilor în faţa echipei cu cea mai bună apărare din Ligă. Se mai întâmplă să ai şi zile proaste, dar la noi a fost vorba de o singură zi, pentru că a doua zi ne-am revenit şi am făcut un meci mare. Bravo, Constanţa! Felicitări, delfini!, este mesajul HCDS.

Azi, Dobrogea a fost fruncea! Nu le-am dat nicio șansă bănățenilor în meciul din etapa a XXIII-a, jucat la Sala Katy Szabo din Sfântu Gheorghe. Băieții noștri au rupt echilibrul între minutele 15 și 23, când au marcat 4 goluri consecutive și s-au desprins la 9-5. Din acel moment, pe teren a fost o singură echipă, care a rezolvat practic meciul până la pauză: 13-7! Net superiori adversarilor, „delfinii” au gestionat fără emoții repriza secundă, păstrându-și la final avantajul de 6 goluri: 24-18. După dușul rece din meciul cu Minaur, antrenorul Djordje Cirkovic a obținut de la elevii săi reacția de orgoliu pe care o aștepta, se arată şi pe site-ul oficial al clubului constănţean.

 
Au evoluat:

HC Dobrogea Sud (antrenori, Djordje Cirkovic şi George Buricea): Iancu, Vasile - Komogorov 6 goluri, Nistor 5 (1x7m), Ilie 4, Andrei 3, Chikovani 3, Nikolic 1, Susanu 1, Stănescu 1, Simovic, Chiuffa, Ostace.
 
SCM Poli Timișoara (antrenor, Vlad Caba): Tcaciuc, Pal - Sadoveac 6, Caba 4, Baican 3, Barros 1, Fenici 1, Năstăsie 1, Cîmpan 1, Enculescu 1. 

Am meritat victoria. Acum suntem pe locul 3 și depinde de noi să terminăm pe podium. Dar vrem, normal, mai mult. Vrem să luptăm până în ultima etapă cu Turda pentru locul 2, a declarat Djordje Cirkovic, conform sursei citate.

Mă bucur că ne-am remontat după pasa proastă de ieri, am fost foarte concentrați și ne-am revenit, exact cum ne-am dorit. S-a văzut și pe teren că am luptat foarte bine. S-a văzut unitatea grupului. Înfrângerea de ieri ne-a dat de gândit, am reflectat asupra greșelilor noastre și s-a văzut astăzi că am fost unul pentru altul. Ne-am bucurat la fiecare gol, așa trebuie să fie mereu. Dacă jucăm așa, toți adversarii vor avea meciuri grele cu noi. Vrem toate punctele mâine, în primul rând, și să nu mai pierdem puncte la următoarele turnee, a spus şi interul Gabriel Ilie.


În clasament, HC Dobrogea Sud se află pe locul trei, configuraţia podiumului fiind următoarea: 1. Dinamo - 64p (22m), 2. Potaissa Turda - 56p (22m), 3. HCDS - 51p (21m).

Echipa de pe litoral va susţine ultimul meci al turneului de la Cluj duminică, 11 aprilie, de la ora 16.00, cu CSA Steaua (locul 6, cu 33 de puncte), în direct la TVR1.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii