Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O lecție de bunătate” Surpriză pe două roți pentru ciclistul campion Mihnea Harasim, din Valu lui Traian

ro

03 Dec, 2020 00:00 3173 Marime text
  • Mihnea Harasim a fost invitat la Antena 1, în cadrul campaniei ajutEu.
  • Tânărul ciclist din Valu lui Traian concurează, cu rezultate deosebite, atât în țară, cât și în străinătate.
  • Mihnea a fost cooptat în echipa belgiană Cannibal Cycling Team, într-un proiect care selectează cei mai buni tineri ciclişti din întreaga Europă.
 

Dorința arzătoare a tânărului ciclist constănțean Mihnea Harasim de a avea o bicicletă specială pentru probele individuale a devenit realitate, prin campania ajutEu, derulată la Antena 1.

În vârstă de 16 ani, Mihnea Harasim este din localitatea constănțeană Valu lui Traian, iar ciclismul e marea pasiune a vieții sale, în numele căreia nu a ezitat să facă o mulțime de sacrificii. Iar devotamentul său pentru sportul pe două roți i-a fost răsplătit cu titluri și medalii. Antrenat de Filip Grigorescu, Mihnea concurează, cu rezultate deosebite, atât în țară, cât și în străinătate. La întrecerile de peste hotare (în Cehia, Belgia, Franța, Olanda) a ajuns după ce, în 2018, a fost cooptat în echipa belgiană Cannibal Cycling Team, într-un proiect care selectează cei mai buni tineri ciclişti din întreaga Europă.
 

Proba sa preferată

Campion al României la contratimp, Mihnea își dorea o bicicletă pentru contratimp individual (proba sa preferată, pe care se va specializa). Invitat la Antena 1, în cadrul campaniei ajutEu, ciclistul din Valu lui Traian a avut marea bucurie să primească bicicleta mult-dorită. Vedetele Antena 1 Răzvan și Dani i-au făcut această frumoasă surpriză lui Mihnea (o bicicletă specială pentru probele individuale), ajutați de Giant România.
 

Cariera, influențată de o serie de factori

După cadoul primit, Mihnea Harasim a postat pe Facebook un mesaj legat de sportivi și de susținerea de care trebuie să beneficieze aceștia.

„Cariera unui sportiv este determinată de o multitudine de factori, toți având același grad de importanță, iar aceștia clasificându-se în două categorii: factorii interni, precum curajul, motivația sau determinarea sportivului și factorii externi, precum mediul în care sportivul își desfășoară activitatea, baza materială de care acesta dispune sau susținerea din partea publicului de care sportivul are parte. Astăzi vreau să scriu câteva cuvinte despre ultimul exemplu dat, și anume #susținerea”, menționează Mihnea.


„Oameni care chiar mă susțin și cred în mine”

Ciclistul constănțean s-a referit la ajutorul de care beneficiază el și la susținerea din celelalte ramuri sportive.

„În sportul românesc, cu excepția unei ramuri cu o imagine puternică, susținerea lipsește din păcate. Mă refer aici chiar la susținerea materială. Eu din punctul acesta de vedere sunt fericit, am întâlnit și am alături de mine oameni care chiar mă susțin și cred în mine, oameni cărora le sunt foarte recunoscător. Ce-i trist este faptul că îi pot număra pe degetele de la o singură mână. Este vorba despre Giant Bicycles Romania, cei care îmi sunt alături mereu, Ferma Stoian, o firmă care crede în mine, Primăria Valu lui Traian, un grup de oameni care mă susțin, iar în rest numai familia, prietenii și oameni apropiați. Cam asta este susținerea din cazul meu, dar cum rămân atleții, handbaliștii sau chiar gimnaștii? De ce sporturile acestea se aud de două-trei ori pe an la televizor? În situația asta sărăcăcioasă suntem majoritatea”, a menționat Mihnea Harasim.


A simțit emoția puternică

Tânărul sportiv a perceput cadoul primit ca „o lecție de bunătate”.

„Ceea ce s-a întâmplat la Antena1, în cadrul campaniei ajutEu, a fost ca o lecție de bunătate pe care românii au predat-o și au primit-o. Mă bucur extrem de mult că s-a întâmplat asta, am cunoscut și întâlnit o mulțime de oameni faini și am simțit emoția puternică pe care o simplă #susținere ți-o transmite, totul mulțumită lor”, a menționat Mihnea.
 

Cannibal Cycling Team l-a monitorizat o perioadă

Acesta practică ciclismul la Constanţa de la vârsta de nouă ani. A început acest sport la clubul Bilal Constanţa, iar apoi a concurat pentru ACS AndoVelo Constanţa. Cu antrenorul Filip Grigorescu lucrează de trei ani. Pe lângă performanțele din ciclism, tânărul rutier a cucerit aurul şi la duatlon, la 12 ani, pentru Atena Sport Constanţa. Înainte de a fi cooptat în echipa belgiană, a fost monitorizat o perioadă de Cannibal Team, care s-a convins de calităţile sale.

Imaginile au fost preluate de pe contul de Facebook al lui Mihnea Harasim.


Citește și:

„Mă simt ca un adevărat Kittel“
Ciclistul Mihnea Harasim concurează în International Belgian Youth Tour. „Zboară“ cu o nouă „rachetă“ (galerie foto)


„Are potenţial şi pedigree de campion“
Ciclistul Mihnea Harasim, pe locul şase la International Belgian Youth Tour


Un constănţean în „Infernul Nordului“
Tânărul ciclist Mihnea Harasim, rezultat excelent în cursa Mini Paris - Roubaix


A ajuns în plutonul internaţional
Tânărul ciclist Mihnea Harasim, cooptat în echipa belgiană Cannibal. Va concura la mari competiţii (galerie foto)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii