Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O fetiţă de nota 10“ Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanţa, a primit o bursă de la Nadia Comăneci

ro

10 Sep, 2014 00:00 4854 Marime text
Tânăra gimnastă Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanţa, se numără printre cele zece sportive din România care, timp de un an, primesc burse care să le ajute în pregătire. Sprijinul financiar, care face parte din campania „10 pentru gimnastică“, a fost acordat de Nadia Comăneci şi de un producător de saltele. Alegerea celor zece gimnaste s-a făcut pe baza unui chestionar completat de sportive, iar Ioana Stănciulescu este singura din Constanţa care beneficiază de această bursă, valoarea lunară fiind de 100 de euro.

Tânăra gimnastă are zece ani şi este antrenată de Clemenţa Garabet. Ioana face gimnastică de şase ani şi este campioană naţională şi multiplă medaliată la întrecerile interne. Fetiţei îi place gimnastica foarte mult şi nu lipseşte de la niciun antrenament, deşi locuieşte la Năvodari, naveta nefiind un impediment în calea dorinţei sale nestăvilite de a face mare performanţă. „Ioana vine în fiecare zi la sală, inclusiv sâmbăta, iar uneori, chiar şi duminica. Învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 30 «Gheorghe Ţiţeica» din Constanţa şi a trecut în clasa a patra. Părinţii şi toţi cei din familie o sprijină mult. La Campionatele Naţionale a cucerit 17 - 18 medalii. La fiecare întrecere, obţine locurile unu - doi, mai puţin trei. În acordarea acestei burse a contat faptul că a obţinut rezultate şi că e de perspectivă. De asemenea, în avantajul ei a fost şi că vine din afara Constanţei, un argument important că fetiţa este dedicată total gimnasticii“, a declarat Clemenţa Garabet.

Ioana Stănciulescu şi-a împlinit visul: autograf de la Nadia

Ioana Stănciulescu nu a reuşit să ajungă la festivitatea la care Nadia Comăneci a înmânat bursele, întrucât maşina cu care venea campioana de la Constanţa a fost blocată un timp mai lung pe autostradă, din pricina unui accident care avusese loc acolo. Totuşi, în cele din urmă, Ioana a ajuns la Nadia, reuşind să-şi împlinească visul - acela de a se fotografia cu fosta mare campioană şi de a obţine un autograf de la ea. „Aceste burse pot însemna foarte mult pentru micile gimnaste, al căror vis e participarea la Jocurile Olimpice. Acordăm zece burse pentru zece fete de nota 10, dar şi pentru zece părinţi de nota 10, care se îngrijesc ca sportivele să ajungă departe“, a declarat Nadia Comăneci.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii