Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O constănţeancă, arbitru de fotbal în Franţa Bianca Giuran a dat startul meciului din Ligue 1 Nice - Olympique Marseille! (galerie foto + video)

ro

24 Oct, 2018 00:00 13619 Marime text
Postură onorantă, în Franţa, pentru tânăra constănţeancă Bianca Giuran, care a dat lovitura de începere simbolică a partidei OGC Nice - Olympique Marseille, din etapa a zecea a Ligue 1!
 
Evenimentul a avut loc cu prilejul „Zilelor arbitrajului“ din Franţa, iar Bianca s-a numărat printre arbitrii cu perspective deosebite (atât bărbaţi, cât şi femei) care au fost aleşi pentru a dat starturi simbolice la diferite meciuri. Desemnarea constănţencei a venit ca o recompensă pentru ea, graţie evoluţiilor foarte bune pe care le are la meciuri, Bianca fiind singura femeie arbitru din România care oficiază în Franţa! „Am fost puţin emoţionată. Până la urmă, e o şansă unică să fiu prezentă la o asemenea partidă“, a declarat Bianca. Încheiat cu scorul de 1-0 pentru oaspeţi, în urma golului lui Sanson, din minutul 42, meciul Nice - Olympique Marseille a fost arbitrat de Amaury Delerue, asistat de Bertrand Jouannaud şi Huseyin Ocak.

Tatăl său a fost arbitru de Liga 1

Bianca Giuran arbitrează din 2015 meciuri de fotbal în Franţa, mergând în această ţară cu o bursă de studii, la Nisa. Pe lângă facultate, tânăra care avea atunci 20 de ani a continuat şi arbitrajul, iar în timp record a primit ecusonul de arbitru francez, evoluţiile sale fiind remarcate încă de la început. În prezent, Bianca (fiica lui Iulian Giuran, fost arbitru din primul eşalon valoric al României) este la Antibes (oraş în sud-estul Franţei, pe malul Mării Mediterane) şi se pregăteşte cu râvnă pentru a ajunge cât mai sus în arbitraj. „Le iau pas cu pas. În primul rând, mi-am propus să iau examenul federal, care îmi va asigura accederea în lotul Federal 2 feminin. Apoi, vreau să ajung cât mai sus“, a declarat Bianca Giuran. 

Alături de Balotelli, Payet, Vieira sau Rudi Garcia

În meciul de pe „Allianz Riviera“, Nice (antrenor, Patrick Vieira) a jucat cu: Benitez - Herelle, Dante, M. Sarr (85 Srarfi) - Atal, Cyprien (78 Ganago), Tameze, Boscagli (57 Danilo) - Saint-Maximin, Balotelli, Maolida. Rudi Garcia, antrenorul lui Olympique Marseille, a jucat cu: Mandanda - B. Sarrr, Rami, Kamara, Amavi - Lopez, Strootman, Sanson (78 Caleta-Car) - Payet (79 Hubocan), Germain (90 Mitroglou), Radonjic.  

„Fără cuvinte! Lacrimi de mândrie şi bucurie!”   

Prezenţa Biancăi pe teren la Nice - Olympique Marseille a cules felicitările prietenilor şi ale celor apropiaţi. „Bravo, o mare realizare!”, „Felicitări şi mult succes!”, „Bravo, Bianca, bravo părinţilor care te-au susţinut! Succes pe mai departe!”, „Felicitări sincere!” sau „Cuvintele de felicitări sunt prea sărace. Alături de voi, părinţii, suntem şi noi mândri de Bia. Meritul ei!”, au fost câteva dintre mesaje, în vreme ce mama tinerei, Camelia Giuran, a postat pe Facebook: „Fără cuvinte! Lacrimi de mândrie şi bucurie!”.
 
Sursa foto: Facebook şi capturi Digi Sport 4 şi YouTube  
 
Citeşte şi:          
 
Claude Colombo, prezent la festivitate Bianca - Elena Giuran, din Constanţa, a primit ecusonul de arbitru francez (galerie foto)​

Fiica lui Iulian Giuran, voluntar la Euro 2016 Bianca Elena Giuran, din Constanţa, va obţine ecusonul de arbitru francez (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii