Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Numele investitorului - Emanuela Gavrilă” SSC Farul Constanţa, contract de asociere cu Ema Gavrilă, fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre

ro

15 Jul, 2018 16:43 11512 Marime text
Răzvan Gârdea, preşedintele Consiliului Director al SSC Farul, a anunţat astăzi încheierea unui contract de asociere între club şi Ema Gavrilă.

Aceasta este femeie de afaceri, fostă iubită a ex-senatorului Alexandru Mazăre (fratele lui Radu Mazăre), fostă candidată la Primăria Costineşti şi ex-şefa Organizaţiei Locale a PSD Costineşti.

Ema Gavrilă a anunţat că, în acest moment, ea este investitorul de la SSC Farul.

Deocamdată, am preluat tot ce înseamnă cheltuieli, organizare, datorii, încropirea echipei, a precizat Ema Gavrilă.   

În ultima perioadă, clubul a trecut printr-o serie de probleme, cauzate de lipsa surselor de finanţare. Răspunsul din partea autorităţilor locale la proiectul de finanţare înaintat a întârziat, iar în momentul de faţă nu avem niciun răspuns. Iar discuţiile cu Ciprian Marica pot spune că nici măcar nu au început. În ultima perioadă, am căutat o sursă de finanţare, iar toate discuţiile noastre s-au concretizat astăzi în Adunarea Generală, printr-un contract de asociere cu Emanuela Gavrilă, a precizat Răzvan Gârdea.

E un proiect foarte frumos, Liga a 2-a, bani mulţi, răspunderi mari, nu ştiu ce s-a întâmplat înainte, nu mă interesează nici discuţiile, nici scandalurile, nu sunt problema mea. Singurul obiectiv pe care îl am e ca această echipă să meargă în sus, adică în Liga 1. Numele investitorului în acest moment este Emanuela Gavrilă, persoană fizică. Deocamdată, am preluat tot ce înseamnă cheltuieli, organizare, datorii, încropirea echipei, desigur cu nişte specialişti, că nu pot alege eu fotbaliştii sau antrenorii, nefiind profesia şi preocuparea mea. Eu am un obiectiv, management. Managementul se face cu oameni care se pricep în fiecare domeniu. Aşa ştiu eu să fac lucrurile, aşa am făcut şi în celelalte afaceri ale mele. Asta am preluat acum. Vom vedea din mers, a arătat şi Ema Gavrilă.   


Aceasta a purtat la conferinţa de presă de după Adunarea Generală un tricou cu mesajul „Ar trebui să fim cu toţii feminişti“.
 

Special am pus acest tricou astăzi, Aş vrea să fim feminişti astăzi. Ştiu că în fotbal sunt puţine femei, a spus Ema Gavrilă.


Noul investitor de la SSC Farul a catalogat discuțiile pe care le-a avut astăzi, cu membrii cotizanți, în Adunarea Generală, drept ”de excepţie”.
 

Unanimitate şi am fost complimentată că sunt singura persoană care a ţinut Adunarea Generală într-o linişte maximă, în sensul că n-au fost disensiuni. Nu pot decât să mă simt onorată. S-au discutat şi sume, normal. Nu poţi intra într-o astfel de afacere fără să ştii cât te costă. Sumele sunt clare pentru o anumită fază. Iar ca să te duci mai sus şi acolo sunt destul de clare. Nu cred că poți sub 1,2 - 1,5 milioane de euro să te îndrepți către Liga 1. O astfel de sumă e suficientă pentru promovare. Va trebui să acopăr toate cheltuielile. Cu cât ai mai mulți bani, cu atât ai jucători mai buni și riscurile de a rămâne în Divizia B sau a retrograda scad. Din calculele făcute cu specialiști, fără 4 - 500.000 de euro stăm pe loc, a punctat Ema Gavrilă.


Întrebată dacă s-a discutat și despre transformarea clubului în societate pe acțiuni, Ema Gavrilă a răspuns:
 

Nu am ajuns la aceste discuții. Deocamdată, cred că trebuie să apăsăm accelerația, depășind viteza legală. Trebuie să băgăm full gas, să depunem toate eforturile, pentru că mai avem trei săptămâni până la startul campionatului. Sunt foarte multe lucruri de făcut. În primul rând, echipă. După conferința de presă, vom începe să sunăm jucători. Prefer să construim, decât să facem promisiuni. Suntem sub nivelul mării, nici măcar la zero. Aș vrea să începem cu rezolvarea problemelor care ard. Trebuie să avem obiective pe trepte de urgență.


Cine va fi noul antrenor principal al SSC Farul, după despărțirea de Petre Grigoraș?
 

Încă nu este bătut în cuie, nu eu mă ocup de acest lucru, Avem deja discuții foarte avansate cu doi impresari importanți, care vor veni cu diverse propuneri. Tot ce facem de acum încolo facem împreună. Nu eu, nu ei (n.r. suporterii). Nu ne certăm, nu ne contrazicem, punem pe masă toate argumentele, întrucât avem un singur obiectiv. Să formăm o echipă de fotbal în Constanța. Din punctul meu de vedere, constănțeancă fiind, mi se pare jenant să nu avem o formație foarte bună. Aș vrea să mă mândresc că am contribuit la construirea unei echipe cu renume. Nu e însă un lucru pe care  să-l fac singură, fără suporteri și fără o dedicare maximă a jucătorilor. Mi-ar plăcea ca lumea să revină în număr mare la stadion și să vadă un fotbal de calitate, a punctat Ema Gavrilă.


În privința relației SSC Farul cu Ciprian Marica, cel care deține brandul FC Farul, Ema Gavrilă a spus:

Cineva zicea că, decât un război drept, mai bine o pace strâmbă. Mie îmi place pacea, dar asta nu înseamnă că suntem dispuși la orice fel de compromis. Pot să vă spun că am încercat să iau legătura cu domnul Marica. Mi-a transmis prin reprezentantul lui legal de la licitație că nu sunt interesați de niciun fel de alianță. Nu au întrebat nici măcar ce fel de alianță aș propune. Și atunci eu mi-am văzut de drum.


Ema Gavrilă a dezvăluit că se înscrisese și ea la licitația pentru semnele identitare ale FC Farul, ”dar m-am retras”, neprecizând din ce motiv.


Totodată, Ema Gavrilă a spus că discuțiile sale cu SSC Farul sunt mai vechi, din octombrie anul trecut.
 

Nu e ceva ce s-a întâmplat peste noapte. Am stat să se așeze lucrurile și să fim siguri că asta vrem. Suporterii să se convingă de calitățile mele morale, de intențiile mele bune și de faptul că nu îmi doresc cine știe ce publicitate. Când am fost convinși 100% că vrem să facem acest lucru, am bătut palma. Repet, am încercat o discuție cu domnul Marica, am fost refuzată scurt și foarte categoric. Mă îndoiesc că ar vrea să o reia. Și în plus, condițiile s-au schimbat. Pe noi ne interesează în acest moment să avem o echipă de fotbal puternică. Am intrat pe o ușă și am închis-o în spatele nostru. Nu ne mai putem întoarce din drum. Mergem doar înainte. Situația financiară a clubului e rezolvabilă. Nu e atât de grea încât să ne pună piedici.      

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • farulsuntemnoi 15 Jul, 2018 22:01 Boaba .. de ce iti place sa arunci cu noroi ?consider ca aberatiile din comentariul tau nici macar nu trebuiesc aduse in discutie . Revizuieste-ti atitudinea si ramai in banca ta .
  • L4-L3-L2 15 Jul, 2018 20:54 Cand echipa va incepe sa aiba rezultate... atunci vreau sa va vad pe toti cei care mancati kkt acum... ce o sa mai ziceti ! Slabe caractere... din pacate... lume multa oameni putini... dar toata Stima pentru acei putini ce NU AU CEDAT PRESIUNILOR ! Succes in noua formula !!
  • Boaba 15 Jul, 2018 16:55 :))))) cine putea sta in spatele acestei echipe decat mazare:)))) se stie destul de clar prietenia dintre marele ultras Sorin si grupul Mazare. Era doar o chestiune de timp pana cand lumea afla ca aceasta echipa este o clona a maretului Farul! Ssc Farul psd in adn